ŠOKANTNO: U Liskovcu kod Cazina uhapšen monstruozni otac / Osam godina silovao tri maloljetne kćerke

PODIJELI

avaz_liskovac_siilovanje

 Kantonalno tužilaštvo u Bihaću je 26. februara,kako saznaje “Avaz”, naredilo hapšenje Hajdera Delanovića(47) iz mjesta Liskovac kod Cazina zbog sumnje da je počinio produženo krivično djelo silovanja nad svoje tri kćerke u periodu od 2005. do dana hapšenja.Kćerke su u vrijeme izvršenja krivičnog djela bile maloljetne.

U Tužilaštvu USK ne žele govoriti o ovoj istrazi, osim što potvrđuju navode o spomenutom krivičnom djelu.Tajnost predmeta je tim veća jer su u pitanju maloljetna djeca koja su u porodičnoj kući godinama prolazila kroz nezamislive torture seksualne devijacije svog oca.

PRIJAVILA OCA

“Avaz” saznaje da je jedna od silovanih kćerki,nakon višegodišnjeg zlostavljanja, došla u Policijsku upravu Cazin i prijavila oca.Cazinski istražitelji su najozbiljnije shvatili prijavu i započeli prikupljati operativne podatke.Ispostavilo se da prijava nije bila lažna, a slučaj je potom preuzeo Sektor kriminalističke policije MUP-a USK.

Supruzi osumnjičenog Hajdera Delanovića odmah po njegovom hapšenju je pozlilo i nalazi se na liječenju u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić”.Osim tri kćerke, ova porodica ima i 15-godišnjeg sina, a jedna od kćerki je udata.

STRAVIČNA OPTUŽBA

U Liskovcu znaju za ovaj slučaj, ali niko ne želi javno govoriti o tome.Pojedini mještani izražavaju sumnju u ovu stravičnu optužbu jer uhapšeni Delanović, prema njihovom mišljenju, ničim u javnom životu nije odavao osobu sklonu seksualnom zlostavljanju.

 M.Dedić/AVAZ

Dodaj komentar

PODIJELI