FOTO: Luksuzno brisanje: Najskuplji toalet-papir na svijetu

PODIJELI

Rolna japanskog taolet papir Hanebišo prodaje se po cijeni od 13 do 17 dolara. Razlog tome su uvozne sirovine, skup proces proizvodnje i posebno dekorisana kutija u koju se pakuje.

Ako imate para za bacanje, priuštite sebi bar jednu rolnu Hanebišo toalet-papira koja košta od 13 do 17 dolara i smatra se najskupljim na svijetu. Dnevno se proizvede samo 150 rolni ovog luksuznog papira koji ima vrhunski dizajn i nevjerovatnu mekoću, poput svile.

Hanebišo papir proizvodi se u Japanu, a razlog za paprenu cijenu jeste taj što se on pravi od najkvalitetnije celuloze uvezene iz Kanade, dok se u procesu proizvodnje koristi voda iz najčistije rijeke u Japanu, rijeke Jodo. U izradi papira obraća se pažnja na svaki detalj. Svaka rolna se nakon proizvodnje šalje predsjedniku kompanije koji je u proteklih 10 godina lično testirao svaku izrađenu rolnu.

Najskuplji-toalet-papir-3

I samo pakovanje Hanebišo papira je takođe poseban proces. Svaka rolna uvija se i specijalni skupocjeni japanski papir Toša vaši i stavlja se ukrasne kutije koje su ručni rad umjetnika iz Kjota. Unutrašnjost svake kutije prekrivena je srebrnim papirom. Kako navodi zvanični sajt kompanije, Hanebišo papir je najmekši i najbolje dizajnirani taolet-papir na svijetu.

– Kada koristite Hanebišo imaćete osjećaj da je vaša koža obavijena svilom – jedna je od reklamnih poruka kompanije koja je luksuzni taolet-papir prije pet godina poklonila japanskom caru.

Najskuplji-toalet-papir-2

Ako je papir bio dovoljno dobar za zadnjicu njegovog visočanstva, biće dobar i za vas – poručuju potencijalnim kupcima iz kompanije. Pored toga, na sajtu japanske firme stoji i komentar jednog zadovoljnog kupca.

– Ocu sam kupio rolnu taolet-papira kao poklon za Dan očeva. Pošto su mu se kutija i papir mnogo sviđali on ih je stavio kao ukras i drži ga u dnevnoj sobi – naveo je jedan od zadovoljnih kupaca.

Dodaj komentar

PODIJELI