Brigadni general Sakib Forić, zamjednik komandanta za operacije Oružanih snaga BiH u posjeti Općini Bihać

PODIJELI

Brigadni general Sakib  Forić, zamjednik komandanta za operacije Oružanih snaga BiH zajedno sa majorom Elvirom Bešićem, komadantom 2.pješadijskog bataljona smještenog  u vojnoj bazi Adil Bešić,  posjetio je Općinu Bihać i razgovarao sa mr.sci.Izudinom Saračevićem ,Savjetnikom Općinskog načelnika.

Ističući da su pripadnici Oružanih snaga BiH u toku ove godine na području Općine Bihać uspješno realizirali niz akcija i dali nemjerljiv doprinos u gašenju požara u kantonalnoj bolnici, Saračević je zahvalio brigadnom generalu Foriću na pomoći lokalnoj zajednici  u Bihaću.

„ U ime građana Općine Bihać zahvalio sam pripadnicima OS BiH  na infrastrukturnim radovima u  naseljima Bugar i Srbljani, čišćenju kanala za oborinske vode u Pritoci i Jablanskoj ulici, te deminiranju područja naše općine koji je pod minama. Ova podrška kao i podrška prilikom zbrinjavanja bolesnika iz kantonalne bolnice, ustupanje helikoptera za prijevoz najtežih bolesnika i ranjenika , potvrda su da se uvijek možemo osloniti na naše Oružane snage BiH„- kazao je Saračević.

Dogovoren je nastavak saradnje u oblasti deminiranja, te pomoći OS BiH kod eventualnih vremenskih i  prirodnih nepogoda.

Dodaj komentar

PODIJELI