NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ ZATVORA: Ubicu male Tijane sve rjeđe posjećuje i njegova majka, tražio da bude sam u ćeliji!

PODIJELI

Godinu dana se navršilo od stravičnog ubistva tinejdžerke Tijane Jurić koje je potreslo Srbiju i čitavu regiju.

Najprije je cijela javnost budno pratila njenu otmicu, a onda je uslijedila i mučna potraga za djevojčicom koja je trajala 13 dana!

Javnost je bila šokirana kada se doznalo da je djevojčica pronađena mrtva i da je ubijena iste večeri kada je i oteta.

Za ovo ubistvo osuđen je Dragan Đurić, mesar iz Surčina. Tokom suđenja, ubica je glumio ludilo i pretvarao se da ne prepoznaje svoje branioce, ali je poslije presude naprasno ozdravio.

A, onda su na društvenim mrežama počele da se pojavljuju dezinformacije o tome šta se sa Tijaninim ubicom dešava u zatvoru, pa je u više navrata napisano i kako su ga pretukli do neprepoznatljivosti, čak i ubili.

Ove dezinformacije su nas podstakle da istražimo šta se zaista dešava sa Tijaninim ubicom u subotičkom zatvoru i evo šta smo doznali.

Iz Kazneno-popravnog zavoda su nam najprije rekli da je od početka boravka Đurić sam u ćeliji i da je veoma slabo u kontaktu sa ostalim zatvorenicima.

– Dragan Đurić čeka novu presudu. Dane provodi sam u ćeliji – kažu iz Kazneno-popravnog zavoda dodajući da je zatvorenik sam u ćeliji – na lični zahtjev!

Doznali smo i da veoma rijetko prima posjete.

U početku ga je obilazila jedino majka, ali i te posjete su u posljednje vrijeme, doznajemo, sve rjeđe.

O tome da li je bilo napada na njega od strane drugih zatvorenika, ili da li je Đurić pokazivao znake agresije, iz Kazneno-popravnog zavoda kažu:

– Đurić nikoga nije napadao, niti je ko njega dirao – napominju nadležni dodajući da zatvorenik koji je svojevremeno prebačen iz Specijalne zatvorske bolnice u subotički zatvor ostaje u ovom zatvoru do daljnjeg.

Ne znamo da li je Đurić zahtijevao da bude zatvoren sam u ćeliji da ne bi dolazilo do sukoba sa drugim zatvorenicima, tek na naše pitanje mogu li se doznati još neke pojedinosti o zatvoreniku, objašnjeno nam je da nema nikakvih dramatičnih detalja vezanih za Đurićev boravak u zatvoru.

Podsjetimo, u Višem sudu u Subotici Dragan Đurić osuđen je na ukupno 52 godine zatvora, ali treba ležati 40.

Za pokušaj silovanja osuđen je na 12, a za ubistvo 40 godina, ali jedinstvena kazna ne može iznositi više od maksimalnih 40 godina.

Dodaj komentar

PODIJELI