Otkrivena još jedna velika prednost ženskog orgazma

PODIJELI
TO je otkrilo nedavno istraživanje.
Nedavno je provedeno istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u časopisu “Socioaffective Neuroscience & Psychology”, i koje je otkrilo još jednu značajnu prednost ženskog orgazma.
Naime, orgazam povećava šanse za trudnoću, tako što tjera spermije prema maternici.
No, kako je istraživanje provedeno na samo 6 ispitanica, u dobi između 26 i 52 godine, znanstvenici ističu kako bi se morala provesti i daljnja istraživanja, kako bi rezultati bili sto posto konačni.
Istraživanje je provedeno na Sveučilištu College Cork, a ispitanice su morale masturbirati, nakon što im je ubrizgano 5 mililitara supstance u vaginu, koja je zapravo oponašala spermije. Istovremeno, u njihovim vaginama bila je postavljena čašica, koja je skupljala tekućinu, kako bi se moglo utvrditi koliko je supstance ostalo, a koliko iscurilo.
Gotovo 16 posto tekućine tako se zadržalo tijekom orgazma, što znači da bi u normalnim okolnostima, orgazam uspio zadržati spermije.
Žene koje nisu doživjele orgazam, uspjele bi zadržati 3,3 mililitara tekućine, a one koje su ga doživjele 4,1, što je upravo ova razlika od 16 posto.
No, osim vrlo malog uzorka žena, problem jest i u tome što većina žena orgazam postiže i stimulacijom klitorisa, što limitira mogućnost utjecaja orgazma na postizanje oplodnje. No, neće vam naškoditi, ako pokušate.

Dodaj komentar

PODIJELI