Osumnjičeni za ubistvo u Srbljanima imao zalihe oružja i municije

PODIJELI

Dolaskom policijskih službenika na lice mjesta prijave, zatekli su beživotno muško tijelo sa povredama nastalih od vatrenog oružja a utvrđeno je da se radi o licu R.K. rođen 1972.godine u Bihaću.

O svim prikupljenim saznanjima upoznato je nadležno Kantonalno tužilaštvo u Bihaću kao i policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a USK-a, koji su pod nadzorom i uputama postupajućeg tužioca izvršili uviđajne radnje na licu mjesta.

Policijski službenici SKP-e MUP-a USK-a po naredbi Kantonalnog suda Bihać, izvršili su pretres objekata koje koristi osumnjičeni Dž.K. te pronašli više komada oružja i municije a čija nabavka građanima uopće nije dozvoljena.

U toku je dalja kriminalistička istraga u ovom predmetu, a zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje KD iz člana 166. stav 1 „Ubistvo“ KZ F BiH i KD iz člana 371. Stav 1 KZ F BiH „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“, policijski službenici SKP, Uprave policije MUP USK-a, lišili su slobode  DŽ.K, rođen 1972. godine iz Bihaća, koji će dana 27.12.2017. godine uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predan nadležnom Kantonalnom tužilaštvu USK-a.

Dodaj komentar

PODIJELI