Osumnjičeni za ubistvo u Srbljanima imao zalihe oružja i municije

Prema izvještaju MUP USK- a, dana 26.12.2016. godine u 11:45 sati dežurna služba PS Bihać, Prve policijske uprave Bihać, zaprimila je prijavu da je u mjestu Gornji Srbljani, grad Bihać došlo do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom je jedna osoba smrtno stradala.

PODIJELI

Dolaskom policijskih službenika na lice mjesta prijave, zatekli su beživotno muško tijelo sa povredama nastalih od vatrenog oružja a utvrđeno je da se radi o licu R.K. rođen 1972.godine u Bihaću.

O svim prikupljenim saznanjima upoznato je nadležno Kantonalno tužilaštvo u Bihaću kao i policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a USK-a, koji su pod nadzorom i uputama postupajućeg tužioca izvršili uviđajne radnje na licu mjesta.

Policijski službenici SKP-e MUP-a USK-a po naredbi Kantonalnog suda Bihać, izvršili su pretres objekata koje koristi osumnjičeni Dž.K. te pronašli više komada oružja i municije a čija nabavka građanima uopće nije dozvoljena.

U toku je dalja kriminalistička istraga u ovom predmetu, a zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje KD iz člana 166. stav 1 „Ubistvo“ KZ F BiH i KD iz člana 371. Stav 1 KZ F BiH „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“, policijski službenici SKP, Uprave policije MUP USK-a, lišili su slobode  DŽ.K, rođen 1972. godine iz Bihaća, koji će dana 27.12.2017. godine uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predan nadležnom Kantonalnom tužilaštvu USK-a.

Dodaj komentar

IZVORcazin.net
PODIJELI