Specijalci u Cazinu zbog alkohola oduzeli preko 100 vozačkih dozvola

PODIJELI

Pripadnici Policijske stanice Bihać Prve Policijske uprave i pripadnici Policijske stanice Cazin Druge Policijske uprave, proveli su u decembru sveobuhvatnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na sankcionisanje prekršaja u saobraćaju ili pronalazak tragova i predmeta koji bi mogli poslužiti kao dokaz o izvršenom krivičnom djelu.

U ovim akcijama, pored većeg broja policijskih službenika navedenih Policijskih stanica, angažirani su bili i pripadnici Jedinice za podršku MUP-a USK.

Na području grada Bihaća akcija je provedena dana 9. decembra. Ukupno je kontrolisano 343 vozila i vozača, a uručeno 68 prekršajnih naloga, od toga zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola 53 prekršajna naloga.

Na području Cazina akcija je provedena dana 24. decembra. Ukupno je kontrolisano 313 vozila i vozača. Uručen je 151 prekršajni nalog, od toga za upravljanje vozilom pod uticajem alkohola 101 prekršajni nalog.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a još jednom upozorava sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da postupaju u skladu sa upustvima policijskih službenika, da upravljaju svojim vozilima krajnje oprezno, da prilagode vožnju i brzinu kretanja stanju na putu i atmosferskim prilikama, te na taj način doprinesu boljoj ličnoj sigurnosti i sigurnosti drugih učesnika u saobraćaju.

Vozači se posebno upozoravaju da ne upravljaju vozilima pod uticajem alkohola, jer je takva vožnja čest uzrok saobraćajnih nezgoda, naročito onih sa teškim i tragičnim posljedicama, saopćeno je iz MUP-a USK-a.

Dodaj komentar

PODIJELI