(FOTO) Četrnaestogodišnja Ajla Hušić iz Cazina zaplovila u vode modelinga

PODIJELI

Ajla Hušić iz Cazina ima tek četrnaest godina, a već je napravila svoje prve korake u svijet mode, i čini se da se u njemu odlično snašla.

Naime, ova učenica OŠ „Ćoralići“ svojim izgledom privukla je predstavnike Modne agencije ABC Models, s kojom od nedavno surađuje.

Potakla me želja koju imam od ranog djetinjstva da se pronađem u svijetu mode. Odrastanjem sam sve više žudila za tim pa sam se i obratila Modnoj agenciji ABC Models. Obzirom da su primijetili ogromnu želju i potencijal u meni, ubrzo smo sklopili dogovor, ističe Ajla.

Već je počelo i snimanje njenog prvog modnog book-a, koji je sam uvod u, ne sumnjamo, uspješnu manekensku karijeru.

Ajla nam je otkrila i kako je bilo na njenom prvom fotošutingu:

Iako nisam imala iskustva sa profesionalnim fotografisanjem i poziranjem, tokom prvog šutinga pratila me pozitivna energija. Volim objektiv i objektiv voli mene. Bila sam opuštena i mislim da sam odlično uradila ono što se tražilo od mene.

Kako bi savladala osnove modelinga, mlada Cazinjanka redovno prisustvuje i radionicama jer je upravo ovo ono o čemu sanja.

Pronalazim se u ovom poslu. Volim biti ispred objektiva, tu mogu biti svoja i pokazati ono što znam. Saradnja sa ABC Models je odlična prilika za mene i trudit ću se da uspijem u svijetu modelinga. Znam da moram još puno toga učiti, ali spremna sam na to.

Na pitanje kako jedna četrnaestogodišnjakinja stiže rješavati sve svoje školske obaveze i zadatke uprkos modelingu, koji će joj u budućnosti oduzimati i malo više vremena nego sad na samom početku njenog puta, Ajla je istakla da se bilo koji posao sa dobrom organizacijom ostvaruje uz školu sa trudom i upornošću.

U životu želim biti najprije osoba za primjer, motivacija i inspiracija. Možda se uz modeling pojavim i u politici, rekla je mlada Cazinjanka za kraj razgovora.

Dodaj komentar

IZVORcazin.net
PODIJELI