VELIKI DAN ZA MALU DJEVOJČICU IZ CAZINA: Ernina operacija zakazana za danas, nadajmo se najboljem

PODIJELI

Životna borba jednogodišnje Erne Nadarević Pajalić iz Cazina traje od njenog rođenja. Borba je to u kojoj se malenoj nastoji spasiti vid.

Djevojčica ima glaukom na oba oka (očni tlak), nisu joj se razvili ni suzni kanalići. Sve to dodatno otežava situaciju u kojoj se našla i Erna postepeno gubi vid. U Sarajevu je već imala dvije operacije koje nisu imale previše uspjeha. Sada se ulažu veliki napori, vodi teška borba, kako bi se ovom malom, nevinom biću, koje tek treba upoznati svijet, spasio vid, bar što se tiče lijevog oka jer na desno više ne vidi.

Doktori su preporučili operaciju u Beogradu, u Specijalnoj bolnici Sveti vid, u kojoj mnogi poput Erne pronalaze nadu za bolje sutra. Pošto porodica nije u mogućnosti obezbjediti sva potrebna financijska sredstva za liječenje i operaciju, obratili su se preko našeg portala svim dobrim i humanim ljudima koji sa svoje malo mogu puno pomoći Erni i omogućiti joj normalan život.

I, doista, armija humanih ljudi do sada je različitim akcijama, koncertima, pomagala Erni. Zahvaljujući najviše njima djevojčica je otišla u Beograd. Međutim, prije par dana pisali smo da je operacija odgođena. Djevojčica je imala visok tlak, zbog čega nije bilo moguće operisati ju.

Nakon nekoliko dana provedenih kod kuće, za ovu malu djevojčicu danas je veliki dan. 

Nadajmo se da će 20. mart biti sretni dan u životu curice koja nas je ujedinila i koja danas ima operaciju koja bi joj mogla spasiti vid i omogućiti joj normalno djetinjstvo. Nadajmo se da će početak proljeća donijeti i proljeće u život ovog malog, nevinog bića.

Erni i dalje možete pomoći uplatama na brojeve žiro računa u prilogu. Erna vas i dalje treba! Pomozimo joj da vidi, da upozna svijet, da bolesnički krevet zamijeni bezbrižnim dječijim igrama!

O Erninom stanju možete pratiti i na Facebook grupi Pomoć za Ernu Nadarević Pajalić.

Dodaj komentar

IZVORcazin.net
PODIJELI