FOTOGALERIJA / Završne scene za film PUT KESTENA snimane na Dobrenici

PODIJELI

Danas su na Dobrenici snimljene posljednje scene igranog filma “Put kestena”. Nakon 16 dana snimanja autori filma i cijela glumačka ekipa ističu zadovoljstvo urađenim poslom i vjeruju da će “Put kestena” pronaći put ne samo do Krajišnika o kojima govori već i gledalaca širom svijeta.

Igrani film “Put kestena” za koji je scenarij napisao Mirsad Ćatić Čuperak, a režiju potpisuje Jasmin Duraković, proteklih je 16 dana sniman uglavnom u Cazinu jer je lajt motiv cijele priče o Cazinskoj Krajini i njenoj historiji Cazinska buna. Autori ističu zadovoljstvo urađenim poslom i vjeruju da će film biti toplo primljen kako kod Krajišnika tako i kod gledalaca širom svijeta. Posljednje scene govore o omahi, a zanimljivo je da u njima pored glumačke ekipe učestvuju stotinjak statista.
Pred ekipom koja potpisuje film još je mnogo posla, no očekuju da će pred gledaoce doći do kraja ove godine. Film je o Krajini i Krajišnicima, njihovom ponosu i mentalitetu, utkanim u burna historijska zbivanja na ovim prostorima.

Naporna snimanja i visoke temperature filmska ekipa daleko lakše podnosi u ovako prekrasnim krajolicima i uz ovako gostoljubive domaćine, kazuju glumci među kojima i Amra Silajdžić. Otkrila je dio priče kojoj je dala vlastiti pečat.

Nakon današnjih posljednjih scena preostaje dorada filma u Sarajevu i rad na montaži. Film bi trebao biti završen do kraja godine, a premijera upravo u kraju u kojem je film sniman i o kojem govori.

Snimanje filma “Put kestena” na Dobrenici

FOTO / Amel Družanović Meca / Text: rtvcazin.ba

Dodaj komentar

PODIJELI