Jasmin Dedić: Poziv na razmišljanje!

PODIJELI

Svjesni smo i pomalo zastrašeni nadolazećom izbornom zbrkom, zastrašeni iz razloga što će vas pred vratima svaki dan dočekati novo obećanje, zanimljivi statistički podaci, a toga nam je, vjerujem, svima dosta. Stoga sam odlučio da napišem ovo, nekima zanimljivo, nekima uvredljivo, ali bit ovog je da bude pričitano.

Piše: Jasmin Dedić/Krajina.ba

Pozivam vas da razmislite, o sebi, o svom financijskom te socijalnom stanju. Da razmislite o stanju u kojem se drugi ljudi oko vas nalaze. Čija je krivica, koliko nas nema posla? Da li je infrastruktura grada u kojem živite uredu? Ako vam je super, ako ste mnogo zadovoljni načinom života, onda zasigurno u kockicu kraj onog koji vam je u tome pomogao, a nalazi se na listi kandidata za načelnika, stavite X.

Ali siguran sam da većina nije zadovoljna, da većina hoće bolje, da je mnogima obećanje sve što imaju, bez nade za neko „bolje sutra“. E baš ta većina treba da razmisli za koga će dignuti ruku, kome će svoj život dati u ruke sljedećih 4 godine. Niko od njih nije baš bajan, svjestan sam toga, ali isto tako ne vjerujem da su svi isti. A nikad nećemo saznati, ako se stalno držimo jednog. Ako iz navike počinjemo davati glasove raznoraznim vrsnim diplomatama, mi zaista ne idemo nigdje. I ne očekivajte ništa bolje. Možda da prestanemo pričati kako onaj isti načelnik kojem si ti dao glas, nije dobar? Nakon vremena će se dobro saznati ko je dobar, sve na kraju ispliva. A mnogima od njih i ima šta isplivati.

Digni glavu čovječe, upotrijebi pravo glasa i pokažimo svima njima, da mi njihovu sudbinu držimo u rukama.

Krajina.ba

Dodaj komentar

PODIJELI