Dobro nam došla “Predizborna kampanjo”

PODIJELI

Napokon su prošle 4 godine, godine ne rada i sjedenja vladajućih stranki. Dođe nam i dragi oktobar i sa njim naša najdraža predizborna kampanja. Opet nam gradovi sjaje u crvenim, plavim, žutim, zelenim i drugim raznim bojama. Sa bandera nas pozdravljaju Albin, Emdžo, Emir, Zuhdija, Jure, Jovan sa velikim osmjehom i još većim obećanjem. Ove godine se napokon:

  • Otvaraju nova radna mjesta
  • Smanjuje korupcija i mito
  • Sanacija puteva
  • Privlačenja stranih investicija
  • Besplatan gradski prevoz za sve studente i učenike
  • Internet za sve (normalno, besplatno)

Jedva čekam 7.10. da izaberem tu stranku koja će da promijeni stanje u općini, kantonu, federaciji ili državi. Lista je puna super kandidata koji danas jedno govore a 8.10. drugo rade (svaka čast onima koji žele nešto da promijene, al ne mogu zbog Lipovače, Tihića, Dodika, Lagumdžija i Čovića). Opet će biti super koncerti poznatih estradnih pjevača koji će govoriti da izađemo glasati i da izaberemo najbolju stranku (ona stranka koja je njega platila da pjeva za nju). Naravno, da ne zaboravim da sam već i dobio 100 gr kafe, popila se je, prava je bila. A da ne govorim o hemijskim, upaljačima i vizitkama (jedan od ciljeva je korupcija, a kafom se podmićiva bar ja to tako vidim). Šta je se novca potrošilo samo na te “đinđe minđe”, plakate i reklame, moglo je se jedno 2-3 godine platiti penzija ljudima, penzija borcima, pomoć bolesnim itd. Al bitno je da 7.10. neko sjedne u stolicu, jer se u BiH cijeli svijet vrti oko te stolice, toliko je dobra i udobna, urodna i profitabilna. Napokon su prošle 4 godine varanja i laganja a počinju 4 godine varanja, laganja i čupanja. Haha što je smiješna ova država, teško nam je, a teže nam još može biti.

I na kraju da se zna ko je ovo napisao. Zovem se Emir Mahmutović, student sam 2. godine master studija na Tehničkom fakultetu Bihać (normalno, nezaposlen sam!!!). Da, dolazim iz mjesta Gata, kod Bihaća i sve imamo (pa da?). Dobili smo rasvjetu sad neki dan, obećana je prije 8 godina, al još ne rade sijalice, počinju svijetliti tek od 8.10. Al dobro to je za neko drugo pismo. Još se želim izvinuti ako sam koga uvrijedio što sam naveo njegovo ime, al čupat ću se na demokratiju, tako da mi od vas niko ništa ne može. Pozdrav za sve istomišljenike i za sve ljude koji iskreno žele promjene.

Dodaj komentar

PODIJELI