Uspješno okončana potraga za nestalim djetetom iz Krasulja

PODIJELI

Pripadnici policijske stanice Ključ uz pomoć jedinice za podršku kantonalnog MUP-a, lovaca i mještana Krasulja sproveli su opsežnu potragu za petogodišnjim dječakom iz Kalaba koji je nestao juče oko 16 časova a nestanak policiji prijavljen je u 19:55. Dijete je pronađeno jutros, živo i u relativno dobrom stanju a ljekarska pomoć ukazana mu je u Domu zdravlja Ključ.

„Juče su mještani naselja Kalabe primjetili da djeteta nema. Stara majka, nane djeteta počela je tražiti dijete dok su roditelji su bili u šumi i sjekli drva. Kad je primjetila da ga nema ispred kuće angažovala je i komšije. Oni su već navikli da ga često traže, jer se znao izgubiti i ranije, i već je par puta prijavljivan nestanak djeteta. Pokušali su pretresti uži dio terena oko kuća i nisu ga našli. Onda su tek oko 19:55 obavijestili policiju. Izišlo se na lice mjesta, gore smo uključili i komšije i kompletno naselje MZ Krasulje, pozvani su lovci i omladina da se uključe u pretragu terena i zajedno sa policijom, šefom OKP-a i istražitelji pretraživali su teren do 2 sata iza ponoći, bez efekta. Obavijestili smo i kantonalnu jedinicu za podršku. Jutros u zoru su došle dvije patrole iz jedinice za podršku i zajedno sa nama, mještanima i lovcima svi su bili angažovani u potrazi i u 7:45 dijete je pronađeno nekih 3-4 km ispod sela u žbunu. Pomogao nam je ker Jukić Ahmeta koji ga je i pronašao. Tako smo pronašli dijete u jadnom stanju i doveli smo ga u dom zdravlja da mu se ukaže pomoć i uključili smo i Centar za socijalni rad da se odmah riješi zbrinjavanje djece jer su i roditelji štićenici centra. Tako da se neko mora brinuti o djetetu jer čini se da roditelji nisu sposobni.

Ova porodica pored ovog djeteta imaju još dvoje blizanaca od 1,5 godine i djevojčicu od 7 godina o kojima se mora povesti računa i zbrinuti. Kontaktirali smo Centar da se uključi i radi se na tome da se to riješi“ – kazao je za radio i media-kljuc Aziz Gromilić komandir Policijske stanice Ključ.

Sreća, pa je to dijete je nađeno živo, premda su sinoć kad se vršila pretraga terena, na dva mjesta ove grupe su naišle na vuka, koji i ne bježi puno od ljudi u šumi iznad sela a opasnost je prijetila i od pasa lutalica kao i vukova. Isto tako prije petnaestak dana dijete je nestalo u šumi gdje su ga mogle rastrgati zvijeri ali su ga pronašli lovci iz Vrhpolja kod lovačkog doma, 10-ak km udaljenom od sela – dodao je komandir Gromilić.

media-kljuc.ba

Dodaj komentar

PODIJELI