Intervju: Alipaša Selimović – pobjednik izbora Best Model BiH for Best Model of the World

PODIJELI

Alipaša Selimović – model agencije ABC Models, proglašen je za Best Model Bosne i Hercegovine za Best Model Svijeta 2012. on će zajedno s Anjom Đudurović, otputovati 01.12.2012 na svjetski izbor u Tursku, a finalni izbor Best Model of the World 2012. će se održati 08.12. Alipaša je do sada radio mnogobrojne modne revije, a od reklamnih kampanja najznačajnije su katalog za modnu kuću ‘Mona’ i ‘Kula’.

1. Kakvi su utisci poslije održanog izbora?

Mislio sam da će poslije nekog vremena silne emocije i uzbuđenje smanjiti svoj intenzitet. Ali i sada sam pod uticajem i sada jednostavno ne mogu misliti niti na bilo šta drugo osim toga. Ne prođe niti jedan trenutak da ne pomislim na vrijeme kada je trebalo da se pobjednici proglase. Svi smo znali da imamo podjednake šanse za pobjedu, ali smo se ipak svi potajno nadali da će žiri baš u nama vidjeti to nešto posebno i glasati da baš mi postanemo Best Model Bosne i Hercegovine. Na svu sreću uspio sam na najbolji način pokazati sve što znam. Uspio sam dokazati da baš ja zaslužujem tu laskavu titulu uprkos  svoj toj silnoj tremi i uzbuđenju. Sada se samo nadam da sve ovo ne sanjam i da je sve uistinu ovako.

2. Da li ste se nadali pobjedi?

Ne mogu reći da sam se nadao pobjedi, ali sam rekao sebi da je to moj cilj, da je to ono što želim i za što ću se maksimalno truditi da ispunim. Znao sam da će nijanse odlučivati jer sam se nalazio u petnaest najboljih bh. modela koji sa jednakim žarom kao i ja žele tu pobjedu. Na kraju moj trud i rad se napokon isplatio i pobijedio sam.

3. Kako će teći daljnje pripreme?

Pripreme su već počele kako na fizičkom izgledu tako i na psihičkoj pripremi. Jer smatram ako se maksimalno ne potrudim i ne budem upotpunosti spreman za to takmičenje da i ne zaslužujem da ostvarim neki malo zapaženiji rezultat. Sa trudom i radom sve se može postići.

4. Kad vas očekuje finale izbora Best Model of the World?

Izbor nas očekuje jako brzo, za nekih petnaestak dana. Iskreno, volio bih da imamo više vremena na raspolaganju kako bi se mogli što bolje pripremiti i predstaviti našu zemlju na najbolji mogući način.

5. S tim da je Best Model BiH održan u sklopu 29. Nivea BH. Fashion Week-a u Banja Luci, recite nam nesto više o tome i samoj organizaciji?

Dosada sam imao priliku da učestvujem u mnogim FASHION WEEK-ovima i mislim da je ovo jedan od najbolje organizovanih. S tim što iza svakog NIVEA FASHION WEEK-a stoje jako ozbiljni ljudi koji svoj posao  obavljaju na najbolji način, tako da ništa drugo osim odlične organizacije nisam ni očekivao.

6. Kako se vidite za 5 godina?

Teško je to sada reći. Ja sam jedan veliki sanjar tako da moje vizjije sežu jako daleko. Nadam se samo da će se makar dio tih snova ispuniti, mislim da bi i tada postigao zavidne rezultate, kako u svijetu mode tako i u drugim segmentima života. Ali ipak to su  još uvijek samo snovi.

7. Koliko je važno imati dobar profesionalni modni book?

Jedna od najbitnijih stvari koje jedan model koji se želi profesionalno baviti ovim poslom mora imati jeste profesionalni book. Zamislite samo da svako ko je zainteresovan za nas i ko bi želio s nama poslovnu saradnju mora putovati i prelaziti ogromne razdaljine samo kako bi nas vidio. Ali na svu sreću tu je profesionalni book na osnovo  kojeg svi mogu vidjet kako to mi izgledamo i samim tim odlučiti vrlo brzo i efikasno da li će poslovati s nama. Modelima koji tek počinju bi savjetovao da se maksimalno potrude oko izgleda svog book-a jer im to otvara mnoga vrata u svijetu mode i od toga im zavisi da li će biti uspješni modeli ili samo prolazna lica.

8. Šta je presudilo da se prijavite na ovaj izbor?

Oduvijek sam se želio prijaviti na jedan ovakav izbor iz prostog razloga što je ovo jedna ogromna potvrda kvaliteta i što je to jedna velika odskočna daska za nas modele. Mislim da  je ovo jedan od najboljih načina da se, tako da kažem otkriju perspektivni modeli.  Samim tim što postanete najbolji model u Bosni i Hercegovina je dovoljna čast i satisfakcija da je to dovoljan razlog da se prijavite na jedno ovakvo takmičenje.

9. Kakva su očekivanja izbora za Best Modela Svijeta ?

Trudim se da prije svakog natjecanja ne stvaram sebi prevelika očekivanja, nego jednostavno dajem sve od sebe i ne razmišljam  o krajnjem rezultatu. Ako uspijem da pružim svoj maksimum mislim da dobri rezultatati neće izostati.

10. Šta vas je privuklo da se bavite manekenstvom?

Manekenstvo je jako privlačna karijera iz mnogo razloga. Prije svega mnogo volim da putujem a ovaj posao mi to omugućava. Kada se malo vratim unazad vidim koliko sam mnogo divnih ljudi  i pravih prijatelja upoznao, shvatim da je to jedan od glavnih razloga zbog kojih se bavim ovim poslom. Naravno, ipak su prijatelji najveće blago.

krajina.ba

Dodaj komentar

PODIJELI