1. CAZINSKI MARATON: Sve je spremno za start na Trgu branilaca BiH

Krugovi za takmičenja na 5 i 10 km će biti po 5km(trči se 1, odnosno 2 kruga). Za polumaraton i maraton krugovi su po cca 7km (3, odnosno 6 krugova), a start i cilj svih trka je na Trgu branilaca Bosne i Hercegovine (u neposrednoj blizini trgovačkog centra Ljiljan).

Kako ističe ispred organizatora, predsjednik BURT-a Mirsad Abdaković, startni paket će sadržiti dry fit majicu Haad, finišersku medalju, startni broj sa imenom, čip- elektronsko mjerenje rezultata, sportske čarape Asics i paketić BURT Nandika proteina.

“Imat ćemo i bogate okrepne stanice (lubenice, dinje, banane, paradajz, ISO elektrolite, coca colu, kekse.. ), a na cilju regeneracijske proteine.” kaže Abdaković.

NAGRADE

U cazinu su posebno ponosni da  sve četiri dionice imaju, odnosno adekvatno premjerenu i međunarodno priznatu stazu. Pehari su osigurani za najbolja tri u muškoj i ženskoj konkurenciji u sve četiri trke, potom pehari i medalje za najbolja tri po starosnoj kategoriji , a biće proglašeni i najbolji bh. takmičari i takmičarke u sve četiri trke.

“Staza će biti osigurana od strane policije, redara i volontera. Tu su i fotoreporteri koji će pružiti fotouspomenu svim učesnicima.Imamo veliku podršku Grada Cazina i Sportskog saveza Cazina i USK-a.Veliko hvala glavnom sponzoru NANDIKA GMBH, zatim Haad Sarajevo, firmama Orlić i Pehlić iz Klagenfurta te Liđan iz Cazina.” rekao je Mirsad Abdaković.

Možete se online prijaviti klikom na ovaj LINK. Prijave su otvorene do 5. augusta , a dan prije trke na licu mjesta i na dan trke do 7:30, odnosno pola sata prije starta.

PACEMAKERI

Ukoliko imate određeni rezultatski cilj na polumaratonskoj ili maratonskoj trci u Cazinu, imat ćete mogućnost lakše orijentacije uz pacemakere. To su (1:30 polumaraton): Enes Zulić (bivši državni prvak u krosu i na 10km); (1:45 polumaraton i 3:30 maraton): Ersan Bijedić; (2:00 polumaraton): Erol Mujanović (NGO maraton Sarajevo); (3:15 maraton): Jasmin Pajević (ultra reprezentivac BiH); (4:00 maraton): Zdravko Barić (bh. rekorder na 100km, ultra reprezentativac BiH; (2:15 polumaraton i 4:30 maraton): Rasim Junuzović (ultra reprezentativac BiH)

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se