20-to zdanje “Bihaćkog ljeta” opravdava svoj dvodecenijski jubilej u pravom smislu te riječi

Tako se koncert prof.dr. Armina Abdihodžića (inače rođenog Bišćanina sa adresom u SAD-u) pojavio kao poslastica za one koji poštuju čaroliju klasične gitare.

Koncert klasične muzike Armin Abdihodžić

Vidjeli smo i izložbu plakata sa svih Bihaćkih ljeta a potom nam se Dragan Marinković poznatiji kao “Maca” ovog puta dokazao i na “daskama koje život znače”.

Dragam Marinković Maca “Sunce tuđeg neba”

Odmah potom se za mališane najednom ukazala i “Lakonoga” u izvedbi Teatra Fany iz Sarajeva a isti dan i vrhunska izložba akvarela autorice Nerice Abdulić Osmančević u Gradskoj galeriji.

Teatar Fani sa predstavom “Lakonogau čarobnoj šumi”

Izložba akvarela Nelice Abdulić Osmančević

A onda poslastica za ljubitelje iskonskog humora tj. predstava “Ocat i sin” i tačnije besprijekoran duo Zlatana Zuhrića i mladog Tina Sedlara pred punom dvoranom Kulturnog centra.

Zlatan Zuhrić-Zuhra i Tin Sedlar “Ocat i sin”

No, sinoć nam je i akademik Dževad Karahasan svojim prisustvom, razgovorom i na koncu promocijom knjiga zapravo potvrdio da je ova manifestacija uistinu najvažnija takve vrste na ovom dijelu BiH ali i šire.

Dževad Karahasan promocija knjige “Nedoumica”

Ista večer se završila sa igranjem predstave “Malo blago” u izvedbi Gradskog pozorišta Jazavac iz Banja Luke a večeras je na repertoaru i predstava jednog od najvećih pozorišnih umjetnika u regionu a to je naravno nezamjenljivi i neponovljivi Zijah Sokolović sa svojom monodramom “Međuigre 0-24”.

Nakon svega, otvorena je i izložba pod nazivom “20 godina festivala scenskih umjetnosti Bihaćko ljeto”.

Adnan Suljkanović i Alen Zulić

Upravo zbog svega pomenutog, svim Bišćanima najtoplije preporučujemo i da ostatak ovako dobro koncipiranog programa poprate i na taj način uljepšaju svoj svijet oko sebe ali pomalo zavire i u onaj kojeg zovemo svijet mašte, a u koji možemo jedino preko dobre umjetnosti.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se