60 učesnika “Marša mira 2017” jutros krenulo iz Bosanske Krupe

Šezdeset učesnika potom se zaputilo na Most Žrtava genocida u Srebrenici gdje su se simboličnim bacanjem po jednog cvijeta u rijeku Unu i učenjem Fatihe sjetili svih onih koji su stradali u najvećem zločinu koji se desio u Europi nakon drugog svjetskog rata.

Učesnike Marša mira 2017 iz Bosanske Krupe koji su put Nezuka krenuli jutros u pet sati ove godine su pored generalnog pokrovitelja, općinskog načelnika Armina Halitovića i Općine Bosanska Krupa i Udruženja gradjana „Krupljani.BA“ koji je organizator ovog odlaska podržao i značajan broj privrednihsubjekata i pojedinaca tako da je kotizacija za učešće na Maršu mira 2017 iznosila simboličnih 20 konvertibilnih maraka.

Tokom trodnevnog pješačenja učesnici Marša mira proći će put duši od 100 kilometara od Nezuka preko Liplja ,Udrča, Konjević polja, Mravinjaca i Budaka, da bi u utorak 11. Jula učestvovali u komemorativnom skupu i klanjanju dženaze za sedamdeset novoekshumiranih žrtava genocida.

Povratak u Bosansku Krupu predviđen je u utorak u večernjim satima a samo portal Krupljani.BA imat će svakog dana ekskluzivne informacije kako o učesnicima Mraša mira iz Bosanske Krupe tako i o svim dogadjajima koji će pratiti ovu manifestaciju u narednim danima.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se