A SDA USK: Premijer bez dnevnog reda!

Husein Rošić je ovih dana očigledno shvatio da dosadašnje metode kupovanja poslanika, nagrađivanja ih unosnim poslovima i kreiranja fiktivnih radnih mjesta „na budžetu“ nisu dovoljne i pribjegao je oprobanoj SDA-ovoj taktici spašavanja sopstvene kože – laganju.

Prvo je premijer Rošić ustvrdio da ima sve veću podršku skupštine, dok se danas pokazalo da nije u stanju da obezbijedi većinu čak ni za dnevni red. Već nekoliko mjeseci čitava država smije se premijeru koji jednom mjesečno mjenja nekoliko ministara i na njihova mjesta stavlja ljude bez ikakvih referenci da vode povjerene im resore, a pri tom objašnjava da se radi o „još većim stručnjacima“. Dalje, Rošić prkosi elementarnoj matematici i govori o budžetskom suficitu od dva miliona maraka, iako istovremeno dug kantona iznosi preko 70 miliona KM.

Građani Unsko-sanskog kantona ne zaslužuju da ih vodi neko ko očigledno potcijenjuje njihovu inteligenciju. Laži o financijskoj i političkoj stabilnosti nisu u stanju da zataškaju činjenicu da čitav Rošićev mandat najbolje opisuje riječ „agonija“. Husein Rošić od imenovanja do danas uspio je jedino da dokaže svoju beskonačnu nesposobnost i napravi od našeg kantona predmeta ismjejavanja cijele Bosne i Hercegovine. Vrijeme je da to shvati i sam „premijer bez dnevnog reda“ i da nakon mjeseci laganja i srljanja u propast konačno učini nešto zaista korisno za USK – podnese ostavku.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se