AC Food ponudio 4,4 miliona KM za kupovinu drugog dijela imovine Agrokomerca

Kako saznajemo na javnu prodaju imovine čija je vrijednost procijenjena na 21 milion KM javila su se tri ponuđača.

Firma AC Food d.d. Velika Kladuša ponudila je 4,4 miliona KM, Una Fruit d.o.o. Bosanska Krupa 4,2 miliona KM i Lijanovići d.o.o. Široki Brijeg 4,1 milion KM.

“Pobjednik je AC Food s ponuđenim iznosom od 4,4 miliona KM. Sada slijedi rok od mjesec dana kada pobjednik licitacije treba uplatiti sredstva na naš račun kako bi prodaja bila u potpunosti završena”, kazao je za naš portal Ermin Mujić, direktor Agrokomerca.AS Group je početkom ove godine, posredstvom svoje firme AC Food, već kupio trećinu postrojenja Agrokomerca. Tada je za 3,05 miliona KM kupljena tvornica stočne hrane, pogoni za preradu voća i povrća i skladišni prostor. Početkom juna AC Food je preuzeo i proizvodnju Agrokomercovog brenda Tops.

Iz kompanije AC Food već su najavljivali da imaju strateški plan za čitav Agrokomerc te da će ga realizirati dio po dio.

Inače, imovina Agrokomerca, koja se prodaje u fazama, proteže se na ogromnom kompleksu veličine 270 dunuma u naselju Polje u Velikoj Kladuši i podijeljena je u tri cjeline.

Prvu čine tvornice stočne hrane, pržionica kafe i prodaja voća i povrća, čiji je vlasnik odnedavno AC Food d.d. Velika Kladuša, odnosno AS Group. Drugi dio predstavlja mesna industrija, hladnjače i skladišta, čiji vlasnik će prema svemu sudeći također postati AC Food, dok treću cjelinu sačinjavaju tvornice za proizvodnju biskvita, čokolade i kakaa, za čiju prodaju još nije pokrenut izvršni postupak.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se