Naslovnica BIHAĆ Adnan Nezirov: Čekao sam pravi trenutak za “Moj dilbere” Ubrzo nakon toga...

Adnan Nezirov: Čekao sam pravi trenutak za “Moj dilbere” Ubrzo nakon toga uslijedile su pohvale, ali kako nam je Nezirov kazao, nije očekivao da će subotnji nastup biti ocijenjen kao najbolji do sada.

0

Adnan Nezirov iz Bihaća prošao je u polufinale muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”. Iako je bio u duelu s odličnim Dejanom Nedićem Tejovcem, Nezirov je uspio da se direktno plasira. Zahvaljujući izvedbama numera Šerifa Konjevića “Ja bez tebe nisam ja” i sevdalinke “Moj dilbere”, Bišćanin je publiku, ali i žiri u studiju, digao na noge.

Podrška ljudi

Ubrzo nakon toga uslijedile su pohvale, ali kako nam je Nezirov kazao, nije očekivao da će subotnji nastup biti ocijenjen kao najbolji do sada.

– Iznenađen sam, iako su i prethodni nastupi bili dobri, ovaj je nešto posebno. Do pola četiri jučer ujutro sam odgovarao na poruke. Emocije su se miješale, bilo je komentara na koje sam se smijao, ali i onih koji su me rasplakali. Nisam vjerovao da ću imati toliku podršku ljudi. Sretan sam što sam ja taj koji publiku čini sretnom, jer taj osjećaj ne može se platiti – poručuje Nezirov.

Iako je Šerifovu pjesmu otpjevao maestralno, smatra da je “Moj dilbere” presudila.

– Drago mi je što im se svidjelo kako pjevam sevdalinku, jer je ona stub svega. Kako kažu, kuća se pravi od temelja, a sevdah je temelj muzike. Onaj ko zna pjevati sevdalinku, sigurno će lakše savladati i ostale žanrove. To je naša kulturna baština i samo sam čekao pravi trenutak za “Moj dilbere”, a to je pjesma koju zna skoro svaki čovjek na Balkanu i, evo, pokazalo se da je bila pun pogodak – ističe ovaj Bišćanin.

Dodaje da mu je vjetar u leđa posebno bila izjava Saše Popovića, direktora “Grand produkcije”: “Nisam znao da mi u “Grandu” imamo ovakvog pjevačinu kao što je Nezirov.”

– Njegova izjava baš me je izenadila, ostao sam bez riječi. I ostali su udijelili dobre komentare, ali ovaj definitivno nisam očekivao. Presretan sam i iznenađen nakon subotnje večeri – kaže Nezirov.

Potencijalni pobjednik

S obzirom na to da je Dragan Stojković Bosanac nedavno nagovijestio kako bi Nezirov mogao biti jedan od pobjednika aktuelne sezone “Zvezda Granda”, čije je finale 28. juna, takmičar iz Bihaća poručuje da se nikad ne zna, jer naglašava, estrada je to.

– Drago mi je što je Bosanac kazao da sam ja potencijalni pobjednik. Bio bih lud kad se ne bih radovao takvim komentarima. Sretan sam i što su me takvog prepoznali i shvatili da je ovo što radim iz ljubavi. Inače, estrada nije baš tako krasna kako ljudi misle, ima i drugih strana zbog kojih je ovaj posao veoma težak – poručuje Nezirov te dodaje da je već na pragu finala, čime je njegov cilj ostvaren.

Osim Nezirova, u polufinale su prošli i Elvedina Šehić, Armin Jusufović i Mirza Delić.

Veza sa publikom

Adnan Nezirov pobijedio je 2010. godine u Hayatovom takmičenju “Zvijezda možeš biti ti”.

– Razlikuju se šoui u smislu da je prošlo dosta vremena, onda je ZMBT bio bum, ali sad su to definitivno “Zvezde Granda”. Od kada sam u “Zvezdama Granda”, moja karijera je opet krenula uzlaznom putanjom i tako sam osvježio vezu sa publikom – pojašnjava Nezirov.