Naslovnica SPORT Allegri: Kada sam odbio Real Madrid, nisam znao da Ronaldo dolazi u...

Allegri: Kada sam odbio Real Madrid, nisam znao da Ronaldo dolazi u Juventus Trener Juventusa Massimiliano Allegri rekao je da iza sebe ima teško ljeto s obzirom na to da mu je preminula majka, te da nije znao da će Cristiano Ronaldo doći u redove Stare dame u trenutku kada je odbio preuzeti Real Madrid.

0
Massimiliano Allegri manager of Juventus during the UEFA Champions League match between Tottenham Hotspur and Juventus at Wembley Stadium, London, England on 7 March 2018. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

Predsjednik Kraljevskog kluba Florentino Perez pozvao je Allegrija da naslijedi Zinedinea Zidanea na klupi Real Madrida, na čemu mu se ovaj talijanski stručnjak samo zahvalio jer je obećao Juventusu da će ostati u Torinu.

“Tada nisam znao da će Cristiano Ronaldo doći”, rekao je Allegri novinarima ispred Evropskog parlamenta, pa nastavio:

“Pratio sam svoj instikt, nije bilo lagano jer mi je majka preminula, ali sam morao donijeti odluku. Pričao sam s Juventusom i sretan sam, a još jednom se želim zahvaliti Perezu koji me tražio. Razgovarao sam s Juventusom i rekli su mi da imaju važan projekat”, rekao je Allegri.

Ronaldo je u redove Stare dame stigao za za 100 miliona eura, a njegova godišnja plata iznosit će 30 miliona eura. On je potpisao ugovor na četiri godine, a prije Juventusa, igrao je za Real Madrid, Manchester United i Sporting.

Loading...