Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije posjetio gradsku upravu Bihaća

U sklopu radne posjete gradu Bihaću NJ.E. Hani bin Abdulah Momin, ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH posjetio je danas gradsku i u razgovoru sa čelnim ljudima grada Bihaća upoznao se sa aktuelnim stanjem u gradu na Uni.

Zahvalivši se ambasadoru Mominu na posjeti gradu Bihaću, Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća i Davor Župa, predsjedavajući GV Bihać, istakli su dosadašnju dobru saradnju grada Bihaća i Kraljevine Saudijske Arabije.

“Upoznati smo sa svim aktivnostima i projektima koje je Kraljevina Saudijska Arabija realizirala u našoj zemlji, pomogavši obnovu u ratu porušenih objekata, izgradnju novih i općenito podrške razvoju BiH. S tim u vezi razgovarali smo o promociji naših prirodnih ljepota sa akcentom na NP Una kojeg sve više posjećuju turisti iz Saudijske Arabije“ – kazao je gradonačelnik Fazlić.

Ambasador Momin istakao je da su prioriteti u njegovom radu nastavak saradnje i podrške Bosni i Hercegovini, naglasivši da će Kraljevina Saudijska Arabija nastaviti sa podrškom stabilnosti i jedinstvu BiH, kao zemlje suživota različitih religija i nacija.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se