Američki tattoo majstor tetovira zvučne (muzičke) tetovaže

IZVORavaz.ba

Na ovu zanimljivu ideju zvučne/muzičke tetovaže (soundwave tetovaže), došao je američki tattoo umjetnik Nate Siggard iz Los Angelesa.

Kod Natea su došla dva prijatelja u želji da im on istetovira početnu “muzičku liniju” pjesme “Tiny Dancer” pjevača Eltona Johna na njihovoj koži. Poslije uspješno obavljenog posla tetoviranja dvojice drugara, Siggardova djevojka mu je rekla da bi bilo super kada bi se tetovaža u obilku “muzičkih talasa” mogla i slušati.

Njen komentar očigledno je bio sasvim dovoljan da Nate nastavi ovu naizgled ludu ideju tetoviranja te tako stvori “zvučnu (muzičku) tetovažu”.

“Zvučna tetovaža” koje se stvara tetoviranjem, a koju tetovira tattoo majstor Siggard, može sadržat glas voljene osobe, omiljene pjesme ili neka motivirajuća poruka tako da tu  “muzičku(zvučnu) tetovažu” možete slušati svuda i kada god poželite. Siggard je našao način da se “soundwave tetovaža” oživi na nečijoj koži tako što bi se generirala kroz računar. Odmah je isporbao na sebi, (privremene tetovaže) dodajući i brišući glas njegove devojke i bebe a rezultate objavljivao na Facebooku.

Njegove objave su postajale viralne na Facebooku a hiljade ljudi su ga počele bombardovati sa pitanjima i zahtjevima za ličnim zvučnim/muzičkim tetovažama.

I tako je rođena tattoo firma “Skin Motion”, firma za muzičke tetovaže koje možete slušati. Zvučna (muzička) tetovaža koristi mješavinu klasične tinte, tehnologije i naravno, mobilne aplikacije “Skin Motion” koja omogućava ljudima da se reproducira  “muzički tetovirani zvučni talas” na koži.

Nakon što se istetovira na vašoj kožu od strane certifikovanog tattoo majstora iz Skin Motiona, 24 sata kasnije, dotična firma dodaje “preklapanje” u aplikacju koje poslije “pokupi” vaš pametni fotoaparat, te tako omogućava sviranje ili slušanje vaše tetovaže kada god zaželite.

Osnivač Nate Siggard, trenutno je usredotočen na izgradnju mreže certificiranih tattoo umjetnika Skin Motiva i partnerstva s tattoo umjetnicima širom svijeta ne bi li ova zvučna tetovaža bila dostupna svima u svijetu. Oni će biti osposobljeni i ovlašteni za izradu “soundwave tetovaža”.

Za sada, android aplikacija Skin Motion još uvijek je u razvoju, ali će službeno biti pokrenuta u toku ovog mjeseca.

Pogledajte video:

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se