Amerikanac poslao pismo curici iz Hrvatske, ona mu se javila 23 godine kasnije

ANDREW Piotrowski iz Illinoisa kao sedmogodišnjak je preko crkve u koju je išla njegova obitelj poslao pismo i darove drugom djetetu.

“Bok, moje ime je Andrew. Nadam se da ti se sviđaju igračke. Imam sedam godina. Volim košarku. Volim se igrati. Ti? Sretan Božić”, stajalo je u pismu.

Iako on to tada nije znao, darove je dobila Kristina Brunjai iz Hrvatske.

Upravo mu se ona javila na Facebooku prošlog mjeseca. Poklone i pismo dobila je prije 23 godine, dok je u Hrvatskoj bio rat, pa su joj mnogo značili.

“Nešto zaista nevjerojatno dogodilo mi se danas. Dobio sam poruku na Facebooku od nekog kog nisam poznavao, a kako sm oprezan oko tih stvari, spremao sam se obrisati poruku. Međutim, htio sam vidjeti sliku koju su mi poslali jer sam previše prokleto znatiželjan da ne pogledam… Ispalo je da sam kao sedmogodišnjak poslao pismo anonimnom djetetu s nekim poklonima, kao dio inicijative crkve u koju su moji roditelji išli. Poklon i pismo dobila je curica Kristina iz Hrvatske. Nekako, zadržala je pismo svih ovih godina i potražila me na Facebooku (adresu iz pisma ne koristim od srednje škole). Rekla mi je da je pismo primila tijekom rata (hrvatski rat za nezavisnost završio je 1995. pa se poklapa sa starošću mog pisma) te da su joj ti darovi i pismo veoma utjecali na život, osjećala se kao da je nekom stalo”, napisao je.

Dodao je da je to dokaz da trebamo biti dobri jedni prema drugima.

“Imamo veći utjecaj na druge nego što mislimo. Čak i ako ne doznate što su uzrokovala naša dobra djela, budite sigurni da su donijela razliku u nečijem životu. I dalje volim košarku, i dalje se volim igrati. Neke stvari nikad se ne mijenjaju”, napisao je.

Njegovu priču o pismu prenio je i Chicago Tribune.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se