Amir Zukić i ostali se sutra izjašnjavaju o krivici

Generalni sekretar SDA Amir Zukić i još osam lica koja optužnica tereti za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa nezakonitim zapošljavanjem u “Elektroprivredi BiH”, trebalo bi sutra da se izjasne o krivici pred sarajevskim Opštinskim sudom.

Iz Opštinskog suda u Sarajevu najavljeno je da je početak ročišta zakazan za 10.00 sati.

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu tereti Zukića, Safeta Bibića, Nedžada i Senada Traku, te Ramiza Karavdića za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa primanjem nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, kao i protivzakonito posredovanje, prenosi Srna.

Osim toga, Zukić se tereti i za nedozvoljeno držanje oružja.

Eseda Džananovića ista optužnica tereti za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, Asima Sarajlića i Mirsada Kukića za primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, a Seida Fazlagića za pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Zukić i Bibić se, prema navodima Tužilaštva, terete da su 2016. godine organizovali grupu kojoj su se pridružili Senad i Nedžad Trako, kao i Karavdić, te pronalazili lica koja su spremna da daju novac za zaposlenje u “Elektroprivredi BiH”.

Nakon toga, koristeći svoj uticaj preko Džananovića, Zukić je realizovao nezakonita zapošljavanja u “Elektroprivredi BiH”.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se