19.6 C
Bihać
Ponedjeljak, 14 Juna, 2021

Amra Šabić El-Reyess održala predavanje studentima Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću

Univerzitet u Bihaću upriličio je niz tematskih online predavanja Amre Šabić El-Reyess, profesorice na postdiplomskom studiju Columbia Univerziteta u New Yorku, a posljednje predavanje održano je na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću.

Autorica trenutno jedne od najprodavanijih knjiga “Mačka kojoj nikad nisam dala ime (The Cat I Never Named)”, za studente, uposlenike i nastavnike Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću održala je predavanje na temu “Islamofobija i radikalizacija”. U dvočasovnom obraćanju, profesorica Šabić El-Reyess je govorila o ličnim iskustvima, svom radu na podizanju svijesti o globalnim promjenama i otklanjanju stereotipa putem obrazovanja, kao i o bogatom radu u oblasti ekonomije, politike i istraživanja socijalnog uticaja.

Dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću, prof. Hajrudin Hodžić, u uvodnom obraćanju se zahvalio profesorici Šabić El-Reyess za odziv te podržao njen ambasadorski rad i patriotizam koji svakodnevno pokazuje kroz svoje aktivnosti i javno djelovanje.

Predavanje profesorice Amre Šabić El-Reyess pratili su studenti i profesori IPF-a putem ZOOM platforme, a za korisnike studentskog doma i uposlenike IPF-a organiziran je i prijenos predavanja u amfiteatru Fakulteta.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se