5.2 C
Bihać
Četvrtak, 28 Oktobra, 2021

Anabela Atijas: Sretna sam što postajem baka

IZVORavaz.ba

Anabela Atijas (45), pjevačica iz Goražda s adresom u Beogradu, proteklih je mjeseci privlačila pažnju onog dijela javnosti koji prati šoue realnosti.

Anabela je izašla iz šoua, a posljednjih sedmica uglavnom se spominje u kontekstu prinove u porodici, jer njena kćerka Luna Đogani čeka bebu.

Bez planova
Kaže nam da se nakon izlaska iz šoua realnosti brzo adaptirala na realan život jer su je napolju čekali kćerke i muž, kojih ih je, ističe, bila željna.

– Sjeli smo u auto i otišli na more, što mi je veoma prijalo. Ono što me zaprepastilo je to da su svi živi pratili moj boravak u „Zadruzi“, pa nigdje nisam bila neprimijećena. To je i razumljivo s obzirom na format.

Planirate li medijsku pažnju iskoristiti za muzičku karijeru?

– Ne planiram ništa, takvo je vrijeme. Čime god se bavim, to je i interesantno, čak i kad ništa ne radim. Nekada mi je to smetalo, sada više ne. Jedna sam od onih koji su sagradili karijeru u vrijeme kada nije bilo više od dva medija.

Uskoro ćete postati baka.

– Pretpostavljala sam da ću biti zbunjena, ali nisam bila svjesna osjećaja tolike ljubavi prema nečemu što još nije vidljivo. Mnogo se radujem, spremna sam u svakom smislu te riječi.

Moja kuća

Dosta se pisalo o tome odakle dolazite, koje je Vaše pravo ime… Smatrate li da je to uopće bitno?

– Dolazim iz Goražda i pravo ime mi je Anabela, ako treba, ponavljat ću to do kraja života s ponosom, jer ne mogu da stojim iza laži. Svako ko sebe smatra istraživačkim novinarom, može slobodno da ode u Goražde i sazna sve o meni. Tamo su moja kuća u kojoj živi moj deda, živ i zdrav, moja škola, školski drugovi i bolnica u kojoj sam rođena. Uvijek sam bila ponosna na svoje porijeklo. Činjenica je da sam dijete iz mješovitog braka i da imam internacionalno ime. Ne znam, stvarno, šta je tu nejasno, osim zle namjere i da budem omalovažena, ne vidim ništa drugo.

Osjećate li nostalgiju prema svojoj domovini?

– Naravno da osjećam nostalgiju, zato sam rado i često tu, pogotovo što imam porodicu koju obožavam. Probala sam da živim u Sarajevu dvije godine, ali bilo je vrlo naporno. S obzirom na to da mi je posao u Beogradu, kćerke i dom koji sam stvorila… Tako da, držat ću se one ”gdje ti je srce – tu ti je i dom”. Srce je uz moje kćerke.

Ponosna sam na moju sestru Aidu
Sigurno ste ponosni na svoju sestru Aidu Bukvu, poznatu bh. glumicu?

– Aida je bila i ostala moj ponos. Sve što radi, radi predano i s puno ljubavi. Ponosna sam što je moja mala djevojčica postala ozbiljna, poslovna žena koja i dalje ima razumijevanja i ljubavi prema svojoj sestri.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se