Naslovnica BIHAĆ ANKETA KRAJINA.BA PORTALA: Ko je radio za Bihać, ko za sebe, a...

ANKETA KRAJINA.BA PORTALA: Ko je radio za Bihać, ko za sebe, a ko nije ni dolazio na sjednice Gradskog vijeća Bihać? Mnogi nisu ni izlazili na govornicu da prokomentarišu nešto, a da ne govorimo o učestvovanju u nekom projektu od važnosti za naš grad.

0

Katastrofalno stanje u Bihaću većinom možemo zahvaliti migrantskoj krizi koja je postala nerješiva enigma svima nama, a posebno gradskim ali i kantonalnim vlastima.

Gradsko vijeće na čelu sa gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem u ovom sastavu egzistira skoro 3 godine. Građani Bihaća  ne vide neke velike rezultate iako ih gradonačelnik često spominje. Gradonačelnik je najavio investicije od preko 6 miliona KM u narednom priodu ukoliko pronađe novu većinu u vijeću koja će ispoštovati njegove zahtjeve. Hoće li se šta promijeniti u narednih godinu dana, ostaje nam da vidimo.

Ovih dana smo razmišljali kako da pokrenemo vijećnike Bihaća da počnu raditi svoj posao za kojeg su od građana ovog grada dobili povjerenje.

Redakcija KRAJINA.BA portala je pokrenula ANKETU u kojoj će građani moći dati svoj glas svaka 24 sata za jednog vijećnika koji je po njima napravio neki rezultat. Mislimo na one koji su pokrenuli i realizovali neke projekte od važnosti za grad bez obzira u kojoj se to MZ nalazilo.

Također molimo građane da komentarišu ispod ovog teksta ili na našim Facebook grupama ispod podjeljenog članka i kažu svoje mišljenje o pojedincima koji ne dolaze na sjednice vijeća, koji su u dosadašnjem mandatu radili samo za sebe i svoju ličnu promociju, ali također i one koji su glasali protiv svega što nije od koristi za Mjesnu zajednicu iz koje oni lično dolaze.

Smatramo da je ovo jedan od načina da se vidi koliko je ko aktivan.

Anketa počinje danas, a trajaće do petka 18.10.2019. godine do 10h kada ćemo u novom tekstu napisati rezultate glasanja, ali i najzanimljivije komentare građana upućene određenim vijećnicima.

Bišćani, pokrenimo ih svojim glasanjem i komentarima !!!