27.6 C
Bihać
Četvrtak, 16 Septembra, 2021

Apel građanima USK-a za paljenje niskog i visokog raslinja

APEL GRAĐANIMA UNSKO SANSKOG KANTONA ZA
PALJENJE NISKOG I VISOKOG RASLINJA, OPASNOST ZA ŽIVOTE GRAĐANA, STAMBENE, PRIVREDNE OBJEKTE, ELEKTROENERGETSKE OBJEKTE I ELEKTROMREŽU

Iz Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH Podružnica Elektrodistribucija Bihać ukazujemo na problem nemara i neodgovornog ponašanje pojedinaca koji u postupku čišćenja poljoprivrednih površina, pale travu i nisko rastinje što često izaziva požare većih razmjera.

U takvim požarima dešavaju se velike štete na nadzemnim visokonaponskim i niskonaponskim mrežama čime se ugrožavaju ljudski životi, nastaju velike materijalne štete, te dugotrajni zastoji u kvalitetnom snabdjevanju kupaca električnom energijom.

Apelujemo na građane koji obavljaju poljoprivredne radove ili borave u prirodi u blizini elektroenergetskih objekata i postrojenja da budu pažljivi.

U slučaju da uočite nezakonite i nedozvoljene radnje u blizini elektroenergetskih objekata, molimo Vas isto prijavite Službi za odnose sa javnošću i informisanje kupaca za područje USK-a na broj besplatnog telefona 080 020 134

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se