9.5 C
Bihać
Srijeda, 20 Oktobra, 2021

Arnel Kozlica: Društvena odgovornost naša je primarna obaveza, život se nastavlja i poslije 15. novembra

Arnel Kozlica rođen  je 26. februara 1974. godine. Oženjen je i otac dvoje djece. Živi u mjesnoj zajednici Ribić, naselje Orljani. Po zanimanju diplomirani sanitarni inžinjer i diplomirani menadžer zdravstvene zaštite.

Nakon završetka rata zapošljava se  Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić”,  gdje i danas radi. Trenutno se nalazi na poziciji  šefa odsjeka za standardizaciju i kontrolu kvaliteta, a četiri godine je i obavljao poslove pomoćnika direktora za sestrinstvo.

Kao glavni medicinar naš Arnel stavio se na raspolaganje običnom čovjeku u Bihaću i pokazao da društvena zajednica mora biti primarna kad je u pitanju rješavanje nagomilanih problema u zdravstvenom sistemu u Bihaću.

Do sada je i obnašao dužnost vijećnika u GV Bihać i to u mandatu 2012-2016 i 2018-2020.

U gradu Bihaću Arnel je izuzetno cijenjen kao društveno-odgovorna osoba, te je član u nekoliko Udruženja, počev od Planinarskog društva Grabež, Ronilačkog klub Una Bihać itd.

Organizator je mnogobrojnih humanitarnih i ekoloških akcija koje su bile medijski popraćene u proteklom periodu.

Ambasador je humanitarne organizacije 4Life Austrija, te je vodio projekat obnove objekta Udruženja “Radosti druženja” koje se brine o djeci sa poteškoćama u razvoju.

Inicijator je i mnogobrojnih projekata kroz Gradsko vijeće koje su realizirane u Mjesnoj zajednici Ribić-Orljani i Gradu Bihaću.

Probleme u našoj lokalnoj zajednici moramo staviti prije bilo čijeg interesa. Zajedničkim zalaganjem u naredne 4 godine želimo obezbijediti bolje uslove života za naše građane, te bar malo spriječiti egzodus iz voljenog nam grada. Biti gradski vijećnik predstavlja čast za jednog građanina Bihaća, a nikako priliku za bogaćenje, priliku za uhljebljavanje porodice na budžet Grada itd.

Ovom prilikom pozivam naše građane da 15. novembra ne propuste priliku da neko drugi bira u njihovo ime, da izaberu najbolje kandidate koji su svojim radom dokazali da se znaju boriti za svoju sredinu.

Možda i najbitnija poruka odnosi se na prevelike tenzije oko lokalnih izbora, te želim poručiti da se život nastavlja i od ponedjeljka 16. novembra, kada će mnogi opet nogama čvrsto stati na zemlju i pogledati svoje prijatelje, rođake i komšije u oči.

Od građana tražim povjerenje koje nisam nikad iznevjerio, te ukoliko budem izabran časno i pošteno uz velike moralne obaveze, kao i do sada, boriću se za naš Bihać, dodaje u svojoj izjavi naš Arnel.

 

 

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se