Naslovnica SPORT Arsenal odbio dvije ponude Rome za Mkhitaryjana, Vučica se okreće drugom igraču...

Arsenal odbio dvije ponude Rome za Mkhitaryjana, Vučica se okreće drugom igraču Roma nikako ne uspijeva da otkupi ugovor Armenca Henkrikha Mkhitaryana od Arsenala.

0

Podsjetimo, iskusni vezni fudbaler nalazi se u Rimu na posudbi iz redova Topnika, a Vučica ima opciju da otkupi njegov ugovor.

Kako prenosi Express, italijanski klub je do sada na adresu Arsenala poslao dvije ponude u namjeri da zadrži ovog igrača za stalno, ali obje su odbijene od strane engleske ekipe.

Problem za Romu možda leži u činjenici da je Arsenal tokom sezone promijenio trenera i doveo Mikaela Artetu. Španac je veliki fan igra Armenca i želi da ga vrati u London što je nedavno i sam priznao.

“Uvijek mi se sviđao, to je igrač koji se može uklopiti u svaku ekipu kada je na svom nivou”, kazao je Arteta prije nekoliko sedmica.

Ovi problemi mogli bi zaustaviti posao, a rimski tim bi se, prema navodima pomenutog izvora, mogao okrenuti Pedru Rodriguezu iz Chelseaja.

Pedro je u posljednjoj godini ugovora i ukoliko ga ne produži s Plavcima, postat će slobodan igrač. Osim Rome za njega će se tada sigurno interesovati još neke ekipe.

Pedro je i sam nedavno govorio o svojoj budućnosti te je poručio da zbog koronavirusa nije pravi trenutak za razgovor o tome.

“Moj ugovor ističe, ali to u ovom momentu nije najvažnija stvar. Nisam čak ni razmišljao o tome. Moja budućnost će biti riješena u dogledno vrijeme”, kazao je nekadašnji ofanzivac Barcelone.