9.5 C
Bihać
Subota, 27 Novembra, 2021

ASFALTIRANI PUTNI PRAVCI DIZDAREVIĆI-ĐULIĆI I PAŠIĆI-ŠABIĆA BRDO

Riječ je o rekonstrukciji i modernizaciji lokalnog i nekategorisanog puta u ukupnoj dužini od 2300 metara koji će za građane ovog dijela općine Bužim imati veliki značaj.

Ukupna vrijednost radova za navedena dva putna pravca je oko 355.000,00 KM i ovo su najzahtijevniji i najduži putni pravci od svih 42 putna pravca koji će se ove godine realizirati na području općine Bužim.

I ova dva putna pravca rađena su u sklopu projekta „pola građani-pola općina“. Kao i sve putne pravce tako i ove Općina je sufinansirala, odnosno obezbijedila preko Vlade FBiH, dok su i građani učestvovali sa pola sredstava. Izvođač radova je firma „Kov-Grad“ doo Bužim.

„Danas smo uspjeli i zvanično spojiti ova dva putna pravca, koji povezuje mnoga sela i zaseoke ovog mjesta sa centrom općine Bužim. Želim čestitati građanima na realizaciji ovih značajnih projekata. Obzirom da im je onaj doskorošnji, makadamski, pričinjavao velike probleme tokom ljeta zbog prašine, a u jesen i zimi zbog udarnih rupa, zadavao velike glavobolje. Asfaltiranjem puta ovi problemi su riješeni i kvalitet života mještana podignut na viši nivo“, kazao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.

Mještani su zadovoljni sa izvođačem radova, jer je put jako kvalitetno urađen.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se