Naslovnica BIHAĆ Asim Kamber odgovorio na neopravdane prozivke SBB-ove poslanice Azre Hadžić – Bećirspahić...

Asim Kamber odgovorio na neopravdane prozivke SBB-ove poslanice Azre Hadžić – Bećirspahić Iako svi najavljuju pozitivnu kampanju, ona nikad nije bila prljavija. Jučer nas je moja kolegica Azra Hadžić Bećirspahić iz SBB-a pokušavala uvjeravati da su ona i njena stranka zaslužne za sva ulaganja Vlade Federacije u Krajini i pri tom je prozvala ministra Šemsudina Dedića da obmanjuje javnost. A upravo Azra dezinformiše istu tu javnost, što se vrlo lako može dokazati.

0

Prije svega, projekat revitalizacije Unske pruge je projekat za koji se najviše zalagao premijer Fadil Novalić. Inicijativu u Federalnom parlamentu su podnjeli zastupnici SDA, predvođeni Esadom Bašagićem.

Inicijativa i stenogram Esada Bašagića

Inicijativa
Stenogram

Zahvaljujem se kolegama i iz drugih stranaka iz Krajine što su podržali u Parlamentu ovu inicijativu. Kada je u pitanju Nacionalni park Una, od njegovog osnivanja do danas Vlada Federacije podržava park sa istim iznosom u budžetu. Dodatni milion u budžetu za ovu godinu Vlada je izdvojila za izgradnju puta prema vodopadu Štrabački buk. Isto kao što je izdvojila milionska sredstva za KFW projekat. Azri očito smeta što se za ove i sve druge projekte u Vladu Federacije najviše zalagao naš ministar Šemsudin Dedić, no drago mi je da priznaje da je ova Vlada podržala Bihać, moj Sanski Most i sve gradove Krajine sa brojnim projektima.

Čini mi se da SBB živi u nekoj zabludi gdje je čas dio Vlade, a čas njen najveći kritičar. SBB treba da se konačno opredjeli da li je vlast ili opozicija, a ne da samo sebi pripisuje zasluge kad joj to odgovara. Žao mi je što sa istim tim entuzijazmom SBB ne preuzme na sebe odgovornost za probleme koje ima svako društvo pa i naše.

VEZANA VIJEST:Azra Hadžić Bećirspahić: Šemsudin Dedić i SDA obmanjuju javnost

Loading...