Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Auto vam se usmrdio po kiši? Ovaj trik odnosi neugodan miris mokrih...

Auto vam se usmrdio po kiši? Ovaj trik odnosi neugodan miris mokrih kišobrana Natopljeni potplati cipela, minimalno otvoreni prozori i mokri kišobrani po podu čine čuda u svega tri dana. U negativnom smislu, naravno

0

Ako ste današnji dan dočekali smrknuti, neće vas obradovati nadolazeća prognoza. Vozači su posebna kategorija. Ne samo da kiša znači komplikacije u ovoj nekima inače omiljenoj aktivnosti, već su opasnosti na cestama nezanemarive skliske ulice, gužve u saobraćaju pa i duboke lokve na cestama čine uobičajenu jutarnju rutinu gotovo mučnom. Još ako tome pridodate smrad vlage koji se u samo par dana uspio akumulirati u vašem automobilu, vjerojatno vam dođe da u njega sljedeći put ni ne sjedate…

Natopljeni potplati cipela, minimalno otvoreni prozori i mokri kišobrani po podu čine čuda u svega tri dana. U negativnom smislu, naravno. A ako vam se ne da čekati suha vremena, možete isprobati trik koji će vam pomoći u odstranjivanju neugodnih mirisa iz automobila.

Savjet koji ćete naći na stranicama specijaliziranima za brigu o vozilima, onaj je o “držanju” kišobrana u prtljažniku umjesto pod nogama ostalih putnika. Tako ćete izbjeći neugodan miris unutar kabine, a tepihe sačuvati suhima.

Ukoliko su se oni pak namočili, možete ih ponijeti kući, oprati i osušiti kako biste izbjegli da se smrad u vlažnome autu stvara doslovce preko noći. Sljedeći je to savjet, a brojni korisnici tvrde kako im u ovim situacijama zlata vrijedi i fen. Na brzinu možete posušiti “tapetiće” i vratiti ih u auto, koje ste prethodno usisali.

No trik kojem korisnici ispisuju pohvale najčešće je onaj sa sodom bikarbonom. Ako ste nestrpljivi pa ne možete čekati sunčani dan kako biste svoje vozilo doveli u red, po vlažnim sjedalima pospite obilnu količinu sode bikarbone. Pustite ju da odstoji preko noći, a ujutro ju odstranite usisavačem. Soda ima nevjerovatnu sposobnost uklanjanja neugodnih mirisa.