Naslovnica BIHAĆ Autoelektičarska radnja “Amir & Emir” započela saradnju sa jednom od najboljih chiptuning...

Autoelektičarska radnja “Amir & Emir” započela saradnju sa jednom od najboljih chiptuning kuća u Europi Ova autoelektričarska radnja već nekoliko mjeseci radi za ATM CHIPTUNING, a njihovi klijenti su zadovoljni kako uslugom tako i načinom rada njihovog automobila.

0

Nekoliko puta smo pisali o Autoelektričarskoj radnjiAmir & Emir” iz Bihaća i njihovim autoelektričarskim uslugama, kao i dekarbonizacijom motora kojom se veoma uspješno bave već godinu dana.

VEZANA VIJEST: Autoelektričarska radnja “Amir i Emir” nabavila prvi Dekarbonizator: Očistite motor svog limenog ljubimca za samo 60 minuta

Danas pišemo o novoj djelatnosti kojom se ova servis već nekoliko mjeseci bavi, a radi se o chiptuningu automobila tj. procesu modifikacije softvera u računaru motora (ECU-a), a u cilju bolje optimizacije rada motora, što se prije svega ogleda u povećanju konjskih snaga, i što je možda značajnije, obrtnog momenta automobila, ekonomičnosti i poboljšanju emisije izduvnih gasova.

Prostim riječima rečeno, ukoliko niste zadovoljni snagom svog automobila, dovoljno je da odete u autoelektričarsku radnju “Amir & Emir” i “pojačate” svoj automobil za 20-30 pa i više konjskih snaga koje će vam obezbijediti lakše preticanje i manju potrošnju goriva.

Prije nekoliko dana odrađen atm chiptuning na automobilu Golf VII gdje smo mu pojačali snagu motora sa 105 na 150 konjskih snaga.

Ovom prilikom ćemo vam odgovoriti na nekoliko pitanja vezanih za atm chiptuning:

Kako izgleda proces Chiptuning-a?

Proces obuhvata najprije dijagnostikovanje trenutnog stanja vozila, Dyno testove i očitavanje parametara i snage motora u originalnom stanju. Slijedi modifikacija softvera, nakon čega se serijom konačnih Dyno testova i provjerom dijagnostičkih parametara ispituje dobijeni rezultat i vrši kontrola da bi se izbjegle skupe posledice.

Koliko traje Chiptuning proces?

Proces profesionalno odrađenog Chiptuninga traje u prosjeku do 4 sata. Treba imati na umu da se svaki automobil individualno prilagođava i često ga je potrebno više puta testirati dok rezultat ne bude savršen. Vraćamo automobile kada parametre motora dovedemo u željeni, odnosno idealan, položaj.

Da li je Chiptuning štetan za motor?

Ne, osim ako se uradi neprofesionalno sa lošim alatom i lošim mapama. ATM Stage 1 remap se radi u sigurnosnim granicama i 100% je pouzdan i garantuje dug životni vijek motora.

Koje su prednosti Chiptuninga?

Prednosti su mnogobrojne, a izdvajamo:
– veće uživanje u vožnji
– bezbednije (sigurnije) preticanje
– više obrtnog momenta (kada je automobil pod teretom, prikolica…)
– manja potrošnja goriva

Koji su nedostaci Chiptuninga?

Može zvučati čudno ali nedostaci ne postoje.

Koje su posljedice za fabričke garancije?

Chiptuning je potpuno nevidljiv za sve dilere i nema razloga za istek garancije. Pored toga,
Remap se u svakom trenutku moze poništiti i vratiti na originalan. Većini proizvođača ne smeta chiptuning ako je profesionalno izveden.

Za kraj, pored povećavanja konjskih snaga na vašem automobilu, radimo i softverske i mehaničke zahvate na EGR ventilu kao i DPF filteru.

Više o chiptuningu, ali i svim ostalim radnjama kojim se bavi Autoelektričarska radnja “Amir & Emir”, možete pogledati na njihovoj Facebook stranici OBRT Autoelektričar Amir&Emir.

Autoelektričarska radnja “Amir & Emir”
Ulica Put Armije BIH (Pritoka)
77 000, Bihać
Bosna i Hercegovina
Mob. +387 61 581 604

NAPOMENA: Termin kao i sve ostale informacije vezane za djelatnosti koje obavlja ova autoelektričarska radnja možete dogovoriti i putem njihove Facebook stranice koju smo gore naveli.