6.8 C
Bihać
Petak, 3 Decembra, 2021

Avdić o aktuelnostima: Zašto niko ne pita direktora Granične policije kakva je njegova diploma? Konaković je bio vladar poput Sebije, Vlada KS-a će pasti

Pred nama je ekstremno topla subotaBiH jutros u 6:00 sati otvorila granice za sve str…
BIH subota12. septembar 2020.

Avdić o aktuelnostima: Zašto niko ne pita direktora Granične policije kakva je njegova diploma? Konaković je bio vladar poput Sebije, Vlada KS-a će pasti
Novinar i urednik portala Istraga.ba, Avdo Avdić, kaže da će činjenice i dokaze objavljivati neovisno o tome idu li nekome u prilog ili ne.

Novinar i urednik portala Istraga.ba govorio je o aktuelnim političkim dešavanjima u našoj zemlje i dokazima koje je objavio i koje će tek objavljivati na svom portalu. Naglašava da mu nije namjera da pravi portal na kojem će se obračunavati sa kolegama već da objavljuje činjenice. Činjenice i dokaze, kako kaže, će objavljivati neovisno o tome idu li nekome u prilog ili ne.

Gostujući na Face televiziji, Avdić je govorio o pozadini napada na Debevca i Osmanagića.

– Najnapadanija osoba jedno vrijeme bio je Dragan Mektić, vršena je velika kampanja protiv njega što je rezultiralo podizanjem optužnice protiv njega. Nakon Mektića dolazi do napada na Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e, koji je na čelu ove agencije napravio dobre poteze i nastoji ga se diskreditovati.

Avdić smatra da su napadi pokušaj da se preuzme kontrola nad izbornim procesom koji nam slijedi i da se preuzme kontrola nad obavještajnim radom ove države.
– Predsjednik Suda BiH potpisuje naloge za prisluškivanje i to je jedan od razloga zašto smeta Čoviću, Dodiku i njihovim partnerima u Sarajevu. Cilj predmeta protiv Osmice je da se razvlači po javnosti a ne da se i okonča, te da ga se time diskredituje u javnosti, kazao je Avdić i dodao:

– Zašto niko ne pita direktora Granične policije, Zorana Galića, kakva je njegova diploma. Hrvatski mediji su pisali o Galićevoj diplomi, a da li je ikada formiran ikakav predmet u BiH. Nije! Nijedan medij nikada nije pisao o tome, nikada niko nije tražio istragu o tome, naglasio je novinar Avdo Avdić.

Kaže da bi današnja priča SDA imala smisla da su samo malo manje krali, upravo o tome je Avdić pisao za Oslobođenje prije nekoliko dana.

Avdić tvrdi da je protiv predsjednika Suda prijavu podnijela savjetnica federalnog ministra Aljoše Čampare, a nedugo zatim na svom portalu objavio je i materijalne dokaze. Naglašava da je priča o španskom državljanstvu je prenapuhana i iskorištena da bi se uzdrmao Sud BiH.

Kada je riječ o aktuelnostima vezanim za Vladu KS-a, Avdić smatra da će vlada pasti.

– Vlada KS je loša, sastavljena je pod pritiskom javnosti i ona će pasti. Prethodna vlada je imala Dinu Konakovića koji je bio vladar Kantona, nešto poput Sebije, ova vlada i treba pasti, samo se bojim da će na čelo opet doći čovjek koji najviše liči na Sebiju ili njen učenik.

Na konstataciju da je to Dino Konaković, Avdić je odgvorio – Da, Dino Konaković

Izvor: cazin.net

 

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se