BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN želi Vam redakcija KRAJINA.BA portala

U džamijama i džematima širom Bosne i Hercegovine jutros je klanjan bajram-namaz čime je obilježebn kraj ramazana i početak ramazanskog bajrama, jednog od najvećih blagdana u islamu.

Brojni vjernici ispunili su džamije u svih osam općina Unsko-sanskog kantona na prvi dan Ramazanskog bajrama.

Centralna svečanost klanjanja bajram-namaza održana je u prepunoj Gradskoj džamiji u Bihaću, a bajram-namaz predvodio je muftija bihaćki Hasan ef. Makić. On je u hutbi govorio o vrijednostima ramazana, posta i dobrih djela, kao i radostima Bajrama, naročito za one koji su uspješno ispostili mjesec ramazan.

U Cazinu je centralna svečanost održana u Gradskoj džamiji, a bajram-namaz i hutbu vjernicima predvodio je Smajo ef. Šabić, imam džamije. U Ključu je u Gradskoj džamiji bajram-namaz klanjao i hutbu održao Ermin ef. Vučkić, glavni imam Medžlisa IZ Ključ.

U Bužimu je bajram-namaz klanjan u svih 20 džamija Medžlisa Islamske zajednice Bužim, a centralna svečanost održana je u Gradskoj džamiji Bužim, u kojoj je bajram-namaz predvodio i bajramsku poruku prenio Senad ef. Aljić.

Bajram-namaz klanjao se i u svim džematima i džamijama Velike Kladuše, Bosanske Krupe, Sanskog Mosta i Bosanskog Petrovca.

Redakcija najčitanijeg portala na Unsko-sanskom kantonu KRAJINA.BA želi Bajram Šerif Mubarek Olsun i sve najbolje svim dobrim ljudima, a posebno našim vjernim čitaocima.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se