Bakirov biznismen protjeran iz BiH zbog krijumčarenja ljudi!

Mađid Safdar Ali (Majid), Kuvajćanin koji se donedavno javno hvalio prijateljstvom s Bakirom Izetbegovićem, liderom SDA i bošnjačkim članom Predsjedništva BiH, protjeran je iz naše zemlje nakon što je pokušao trojicu Pakistanaca ilegalno prevesti iz BiH u Srbiju, 28. oktobra prošle godine, otkriva „Dnevni avaz“.

Razne prevare

Mađid je i na društvenim mrežama objavio fotografiju s Izetbegovićem, a oni koji su ga poznavali dok je bio u BiH, kažu da se javno hvalio kako je njegov dobar prijatelj Izetbegović. Svima se predstavljao kao uspješni kuvajtski biznismen te da je vlasnik više elitnih nekretnina u Kuvajtu.

Kako saznajemo, Mađid Safdar Ali rođen je 26. maja 1975. u Kuvajtu. On je 2015. godine dobio radnu dozvolu od Službe za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona za pokretanje kompanije za nekretnine „Al Majid group d.o.o.“ u Brezi. Posjetili smo i prazne prostorije njegove kompanije u Brezi, od koje je ostao samo pano s imenom. 

Sjedište propale kompanije u Brezi: Firma imala jednog zaposlenog vozača, koji nije imao vozačku dozvolu

Upravo putem njegove kompanije, što nam je potvrđeno iz više izvora, trojica Pakistanaca – Rana Muhamed, Muhamed Nadim i Zafar Safajal ušla su u BiH. Nakon što su pali na granici sa Srbijom, Služba za poslove sa strancima BiH Mađidu je dala rok od tri mjeseca da napusti zemlju.

Rana Muhamed, Muhamed Nadim i Zafar Safajal: Pokušali ući u Srbiju

Iz dokumenata koji su u posjedu našeg lista vidi se da je Mađid Safdar Ali vršio razne malverzacije posuđivanjem novca od arapskih državljana. Ali i da posuđeno nikada nije vratio. Naš izvor, kojeg je Mađid, također, prevario za veći iznos novca, kaže da je ovaj Kuvajćanin sklon raznim prevarama.

Trošio na žene

– Po BiH je posuđivao novac, a onda ga trošio na žene, predstavljao se kao veliki investitor. Radi se o profesionalnom prevarantu koji se služio raznim trikovima. Znam za jedan detalj, da je sočivima mijenjao boju očiju – otkriva naš izvor.

Kako saznajemo, preko računa njegove kompanije „Al Majid group d.o.o.“ nije izvršen promet niti jedne nekretnine. Inače, njegova firma je imala jednog zaposlenog koji se vodio kao vozač. Da apsurd bude veći, nije imao čak ni položen vozački ispit?!

Odsjeli u predsjedničkom apartmanu pa pobjegli

Prijatelji Mađida Safdara Alija, koji su poslije uhapšeni na granici, prethodno su tokom boravka u Sarajevu odsjeli u jednom hotelu, i to u predsjedničkom apartmanu. S obzirom na to da nisu imali novca da plate troškove hotela, pobjegli su uz pomoć Mađida.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se