Banja Luka: Pedofilu određen pritvor

Okružni sud u Banjoj Luci odredio je jednomjesečni pritvor 26-godišnjem M. O. s područja općine Bosanska Gradiška, koji je uhapšen zbog sumnje da je seksualno zlostavljao i iskorištavao troje djece od sedam do 11 godina.

Mentalni problemi

Za pedofila je pritvor zatražen zbog bojazni da bi mogao ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, zbog straha od ponavljanja krivičnog djela, ali i same težine krivičnog djela te  bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu moglo uznemiriti javnost.

Kako je naš list već pisao, riječ je o izvjesnom M. Opačiću iz okolice Bosanske Gradiške, koji ima mentalnih problema. Dosadašnja opsežna istraga pokazala je da on nije bio u srodstvu sa žrtvama.

Istragu o ovom monstruoznom djelu vodi Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci, koje je nakon ispitivanja osumnjičenog M. O. i zatražilo da mu bude određen pritvor.

Prema informacijama iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, M. O. je osumnjičen da je počinio produženo krivično djelo spolnog nasilja nad djetetom, kao i zadovoljenje spolnih strasti pred djetetom.

Gnusna djela počinio je u periodu od juna 2016. do 17. maja ove godine na štetu troje maloljetne djece, uzrasta od sedam do 11 godina.

Gnusno djelo

U Tužilaštvu i Policijskoj upravi Bosanska Gradiška ni jučer nisu željeli otkriti detalje istrage, kao ni identitet osumnjičenog, radi zaštite maloljetnih žrtava i njihovih porodica.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se