Baždarević: Nema znakova teže povrede Pjanića, Grci vjeruju da će nas iznenaditi

Pjanić je nakon dolaska u BiH podvrgnut pregledima te je ustanovljeno da nije ozbiljnije povrijeđen. On bi trebao trenirati već sutra.

“Vijesti su povoljne, jer su nalazi dobri. Nema znakova teže povrede, radi se o jednom udarcu, a svima je poznato šta se radi kad postoji oteklina. Mi ćemo učiniti sve da u ova dva dana uradimo sve kako bi on bio spreman za sutrašnji večernji trening. Dakle, vijesti su jako dobre, nadam se da se odmorio od subote. Kako sada stvari stoje, sve je u najboljem redu”, izjavio je Baždarević.

Meša je zadovoljan radom cijele ekipe te vjeruje u pobjedu nad Grcima.

“Momci jako dobro radi, pokazuju puno želje i htijenja. Ulazimo u završnu fazu taktičko-tehničkog spremanja, mislim da će biti važni naša želja, volja i odlučnost. Iako smo imali malih problema, mi imamo snage da uz naše navijače napravimo dobar rezultat”, rekao je selektor.

On smatra da Zmajevi neće nasjesti na provokacije te da će odigrati pametno.

“Previše pričamo o provokacijama. Moramo se brinuti o igri protivnika, moramo biti pametniji, strpljiviji kako ne bismo doživjeli slične stvari iz prethodnih utakmica, da ne dobijemo kartone. Ne bojim se provokacija. Važno je da budemo fokusirani na nogomet”, kazao je Baždarević.

Grci vjeruju da mogu iznenaditi naš državni tim, ali straha u našem taboru nema.

“Znamo da mogu igrati ofanzivnije i defanzivnije, spremamo se za sve opcije. Ipak, važno je ono što ćemo mi dati na terenu. Sumnjam da će oni igrati zatvoreno. Oni su optimistični, vjeruju da nas mogu iznenaditi”, završio je Baždarević.

Utakmica se igra u petak 9. juna u Zenici s početkom u 20:45 sati.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se