Beli spustio Šešelja na zemlju kao niko prije: Četnički vojvoda ljutito uzvratio

Vojislav Šešelj, lider SRS, kaže da njega niko ne može da otjera u političku penziju, a ponajmanje lik kakav je Ljubiša Preletačević Beli.

Radikal je to rekao reagirajući na intervju Belog za Kurir, u kom je kazao da mu je drago što je Šešelja poslao u penziju, te da želi sve istrošene glave koje su godinama zakačane za narodnu grbaču da otjera u penziju.

– Ne može da me otjera u političku penziju, ja sam u penziji punih pet godina. A ovo što se tiče istrošenih glava, on očigledno ima sušenu svinjsku glavu u kojoj ništa ne funkcioniše. Ja mogu uspjeti, a mogu i propasti u politici, ali šta imam u glavi sam cijelom svijetu dokazao koliko vrijedi i tu više nema šta da se diskutuje – kaže Šešelj i dodaje:

– A šta ima Preletačević u glavi – ima goluba, zeca, kokoš… Šta još može da ima? Koliko stane, koliko se nagura? Al‘ da ima mozga, ko to može da kaže?

Na opasku da je Preletačević na izborima osvojio skoro deset posto i bio bolje kotiran od njega, Šešelj kaže:

– Mogao je da osvoji i sto posto. Njemu su prihvatili kandidaturu, a da mu nijedan dokument nije bio validan. Da je meni samo 10 procenata bilo grešaka, koliko je bilo kod njega, glat bi mi odbili kandidaturu.

Šešelj kaže da je Beli mogao i da pobijedi na izborima.

Narodna grbača

– Je l‘ se ovde glasalo prema tome koliko ko ima u glavi? Pa nije, šta se onda čudite. Mogao je i da pobijedi na izborima, što se mene tiče – navodi Šešelj.

A kako je fenomen iz Mladenovca unakazio četničkog vojvodu?

– Za Šekija mi je baš bilo drago, ali valjda će Aca (premijer Srbije, prim. aut.) da ga primi u svoju partiju, slično razmišljaju. Želimo da sve te istrošene glave koje su godinama zakačane na narodnu grbaču otjeramo u penziju. Ovo je samo početak tog procesa – kazao je Beli u intervjuu za Kurir.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se