11.2 C
Bihać
Četvrtak, 2 Decembra, 2021

Besplatan 7-minutni test: Otkrijte da li se u vama krije IT stručnjak

Čak i da nikad niste razmišljali o karijeri u IT sektoru, ovaj besplatni test u trajanju od 7 minuta može otkriti vaše skrivene talente i neostvarene potencijale.

Saznajte da li imate šanse za uspjeh u IT-ju

Stručnjaci iz ove oblasti kreirali su test koji će vam pomoći da otklonite sve dileme i za samo 7 minuta provjerite da li je IT karijera dobar ili loš izbor za vas. Sve što je potrebno jeste da uradite besplatni test i, poslije pažljive analize, nakon 24 sata na email adresu stići će vam detaljna stručna procjena koja će vam pomoći da preduzmete pravi korak za svoj profesionalni razvoj.

Ukoliko se pokaže da imate perspektivu u oblasti informacionih tehnologija, ovaj test profesionalne orijentacije usmjeriće vas i ka određenom sektoru IT-ja koji najviše odgovara vašim očekivanjima i potrebama. Širom svijeta, slični testovi za usmjeravanje ka odgovarajućoj karijeri veoma su popularni, prije svega jer donose odlične rezultate svima koji su riješili da na ovaj način donesu odluku o svom zanimanju.

Poslovi u IT-ju obezbjeđuju odličnu zaradu

Jedan od najčešćih razloga zbog kojih se sve više ljudi okreće ka IT-ju jeste prilika za odličnu zaradu. Iako ova oblast nudi i brojne druge pogodnosti, među kojima su rad od kuće, prilika da promijenite posao kad god vam padne na pamet ili fleksibilno radno vrijeme, plata je ipak ono što čini IT toliko popularnim sektorom.

Ovaj podatak ne čudi ako se uzme u obzir da Java programeri zarađuju više od 1.500 KM, otprilike koliko i njihove kolege koje rade u PHP-u, dok se kreiranje sajtova plaća oko 1.200 KM mjesečno, kao i posao IT administratora. Odličnom zaradom mogu se pohvaliti i grafički dizajneri, programeri koji razvijaju mobilne aplikacije, ali i svi drugi koji su dio oblasti informacionih tehnologija.

U IT-ju se cijene rezultati umjesto diplome

Istraživanja pokazuju da mnogi poslodavci kod nas i u svijetu, umjesto diplome fakulteta, od IT stručnjaka traže, prije svega, razvijenu sposobnost rješavanja problema i logičko razmišljanje.

Poslodavci takođe vrednuju IT škole u kojima se na brz i efikasan način stiču vještine za rad. Mnogi IT stručnjaci u svijetu završili su slične škole koje garantuju odlične rezultate: više od 73% polaznika našlo je posao nakon njih bez poteškoća.

Na cijeni su i škole u kojima možete dobiti međunarodne certifikate koje izdaju velike firme kakve su Microsoft, Oracle, Zend i Adobe i koji svuda u svijetu predstavljaju garanciju vaše stručnosti i znanja.

Dobra vijest za sve one koji se odluče za karijeru u IT sektoru: znanja i vještine su brzo dostupni, a uz kvalitetne predavače i praktičan rad, već za 12 mjeseci možete postati spremni za posao u ovoj profitabilnoj industriji.

Od saznanja da li je IT pravi put i za vas dijeli vas 7 minuta. Uradite ovaj besplatni test i saznajte odmah.

 

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se