Besramna politička korupcija – uzrok nestabilnosti u USK!

Kada imamo ovako instaliran sistem i vladajuću politiku pretvorenu u sredstvo  ostvarivanja ličnih interesa, liječenja kompleksa vlasti i neostvarenih autoriteta, ne treba da nas čudi što je Unsko-sanski kanton postao pozornica za igrokaz besramne političke korupcije i trgovine u interesu uskog kruga ljudi.

To je jasno svakome ko hoće realno da sagleda stanje vlasti u našem Kantonu. Ali očito  nije i nikada neće biti jasno onima koji su instalirali takav sistem i politiku, a javnu djelatnost  koja mora biti časna pretvorili u nezapamćenu političku trgovinu pozicijama.

Mi u SDP-u mislimo da je situacija u Kantonu  suviše teška da bi stranačka borba i lični interesi bili jedino što je važno, a građani USK-a sigurno nisu zaslužili da imaju vlast koja je postala predmet ismijavanja cijele BH javnosti.

Stoga, pozivamo  Vladu USK-a na čelu sa Huseinom Rošićem da odmah podnese ostavku i prekine neprincipijelnu političku trgovinu na račun građana USK-a, jer samo promjena svijesti u smjeru pravilnog shvatanja uloge politike u društvu i predstavnika građana u vlasti može donijeti prosperitet našem Kantonu i državi, i smatramo da je došlo krajnje vrijeme da ti procesi započnu.

Također, pozivamo kolege iz svih stranaka u Skupštini USK-a da se uozbilje, okanu političke trgovine i okrenu prema građanima koji očekuju da vlast napokon počne raditi u interesu cijelog Kantona.

Građanima je dosta slušanja demagogije i politikanstva, sa premalo korisnog rada u interesu svih građana,  oni očekuju da se prekinu ove igre bez granica i mjere, jer je potpuno jasno da se stabilnost ne može očekivati od ove i ovakve Vlade – sastavljene od zbunjenih i nesigurnih ministara koji u neizvjesnosti drhte od svakog narednog skupštinskog zasjedanja.

SDP će bez ikakvih uslova podržati svaku buduću Vladu koja će svoje opredjeljenje i viziju temeljiti  na opštem interesu svih građana  i koju će činiti osobe sa profesionalnim i ličnim integritetom, osobe koje će u svom djelovanju  na prvom mjestu imati interese građana USK-a, a ne političkih mešetara, grupa i pojedinaca.

 

 

                                                                                                                                            Press KO SDP BiH USK

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se