Bihać: 61-godišnjak krao lož ulje sa pumpe, nakon policijske potjere uhapšen u zasjedi

Kako saznajemo u MUP-u USK, sinoć oko 2 sata iza ponoći Policijskoj stanici u Bihaću dojavljeno je da je u Ulici Ešrefa Kovačevića, u blizini tzv. Kineskog zida, primjećeno sumnjivo vozilo Golf 2.

Kada je na lice mjesta došla policijska patrola, utvrdila je da registracijske oznake ne pripadaju tom vozilu, a policajci su unutar vozila vidjeli brojne kanistere i boce za gorivo.

“Vozač Golfa se pokušao sakriti od policije planirajući da ga neće primijetiti.

Međutim, policajci su ga vidjeli i pozvali su ga da iziđe iz vozila. On nije htio izaći, nego je u jednom trenutku upalio auto i dao se u bijeg”, rekla je za naš portal Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Nakon toga, policija se dala u jurnjavu za kradljivcem. Prateći ga po bihaćkim ulicama, policijske patrole su u naselju Ozimice 2 napravile zasjedu i zapriječile put vozaču Golfa. Kradljivac se našao u bezizlaznoj situaciji, nakon čega je uhvaćen i lišen slobode.

Kako doznajemo u MUP-u, kradljivac iz Golfa je T. S. (1956.), koji je, najvjerovatnije, krao lož ulje sa obližnje pumpe, budući da je pronađeno crijevo preko kojeg je sipao tekućinu u kanistere.

Uviđaj su obavili pripadnici kriminalističke policije Policijske stanice Bihać, a osumnjičenom se na teret stavlja krivično djelo teška krađa.

Također, kako saznajemo u MUP-u, osumnjičeni je od ranije poznat policiji, pa je tako prošlog mjeseca hapšen, zajedno sa još dvije osobe, zbog podmetanja bombe u dvorište porodične kuće poznatog bihaćkog slastičara Nevzeta Zećirija, vlasnika slastičarne Trova.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se