BIHAĆ: GRADSKO VIJEĆE O STANJU U SPORTU

Naime, značajan broj vjećnika svoju raspravu usmjerio je na to gdje je i kako Gradski sportski  savez u protekle četiri godine trošio budžetska sredstva. Puno se toga na današnjoj sjednici reklo, ali o suštni problema koji se tiču teme, malo je kazano.

Da je sport u Bihaću u dubokoj krizi već je svima jasno. Šta su uzroci malo ko pita, a da ga je u ovakvo stanje dovela politika, slažu se samo istinski sportisti. Da bi se izišlo iz ovog stanja   treba poduzeto određena sistemska rješenja, smatra savjetnik gradonačelnika za sport  Hasan Hromadžić.

Da će ovo biti  teže uraditi nego što se misli, pokazao je i sami tok današnje rasprave. Više sati se raspravljalo o milionskim iznosima koje je u protekle četiri godine potrošio Gradski sportski savez .I baš  kao u sportu, dok su  jedni sa svojim argumentima napadali i optuživali da je Sportski  savez netransparentno trošio sredstva, drugi su svojim argumentima pobijali te optužbe i stali u odbranu saveza.

Dosta pitanja i kritika vijećici su uputili i na način na koji je Sportski savez dodjeljivao značajna sredstva određenim sportskim klubovima.

Iako je svoje odsustvo sa današnje sjednice gradonačelnik Šuhret Fazić opravdao ranije preuzetim obavezama, znatan broj vjećnika taj odgovor nije zadovoljio.

I baš kako većina kaže, oni koji se nađu o nekoj krizi kažu da je svaka kriza i određena šansa, onda se može nadati i očekivati da će vizija sporta u gradu Bihaću u budućnosti biti svjetlija.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se