Bihać: Naredne sedmice početak rada postrojenja za otpadne vode

IZVORRTVUSK

Projektom nove kanalizacione mreže, Bihać će riješiti  probleme sa kojima su se do sada suočavali brojni građani.  Dok su u pojedinim   ulicama radovi još u toku Bakšaiš-Kralje , prva su  MZ u kojoj je započeo, ali i  završen  ovaj projekt što se tiče radova na sistemu, te vraćanju ulica u prvobitno stanje.

U Komunalnom preduzeću Vodovod, koje će upravljati sa moderno izgrađenim sistemom odvodnje i prečišćavanje voda  mrežom ističu da  je projekat pri samom kraju. Komponenta 1. je okončana. Sada treba uložiti napore da se što više građana priključi na novu mrežu.

Naredne sedmice očekuje se zvanično otvaranje i početak rada postrojenja za otpadne vode čija je izgradnja bila izuzetno zahtjevna i financijski značajna.Tako bi , nakon više od sedam godina od postizanja sporazuma između Bihaća i Njemačke razvojne banke trebao da zaživi i pokaže rezultate kako je već prozvan „generacijski projekat“. Glavni cilj je, može se slobodno reći , postignut. Izgrađena je  sekundarna i kanalizaciona mreža, koje će otpadne vode  iz domaćinstva i industrije  odvoditi do  kolektora i prečistača nakon kojih će se voda rijeke Une vrlo brzo vratiti u prvu klasu.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se