Naslovnica BIHAĆ Bihać: Potpisan ugovor za završetak radova na izgradnji sportske dvorane “Orašac”

Bihać: Potpisan ugovor za završetak radova na izgradnji sportske dvorane “Orašac”

0

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić potpisao je sa izvođačem radova Ugovor na završnoj fazi izgradnje sportske dvorane područne škole Orašac.

Potpisivanju ugovora vrijednog 120.807 KM bez uključenog PDV-a, prisustvovali su Halida Dizdarević, direktorica OŠ Kulen Vakuf-Orašac i Mustafa Zulić, gradski vijećnik koji su istakli da će se završetkom radova konačno u funkciju staviti dvorana za sve učenike iz Orašca i Ljutočke doline.

„Hvala svima koji su do sada financijski pomogli izgradnju sportske dvorane i obnovu same škole. Za učenike iz Orašca izgradnja dvorane znači puno jer će moći konačno kao i njihovi vršnjaci širom grada nastavu iz tjelesnog pohađati u dvorani koja ima sve potrebne uslove za to“- istakao je Mustafa Zulić, gradski vijećnik.

Prema riječima direktorice Halide Dizdarević ugovorom je predviđeno izvođenje građevinsko-zanatskih radova i mašinskih radova na završnoj faza izgradnje sportske dvorane, odnosno izgradnja tribina, grijanja i parketa.

„Do sada je u izgradnju dvorane utrošeno skoro 368.000 KM plus iznos koji je sad osiguran od strane Vlade F BiH za završetak radova i sretna sam što će preko 200 učenika konačno nakon deset godina izgradnje dobiti dvoranu za sportske i ostale aktivnosti“-kazala je direktorica Dizdarević.

Gradonačelnik Fazlić izrazio je zadovoljstvo okončanjem postupka i odabirom izvođača za završetak radova u dvorani škole u Orašcu, dodavši da je i Grad Bihać sa vlastitim sredstvima ranijih godina učestvovao u izgradi dvorane.