Bihać: Prijem u gradskoj upravi za ratne komadante Armije R BiH

Prema riječima Hamdije Abdića, ratnog komadanta 502.Viteške brigade , preživjeli pripadnici Armije R BiH ne smiju dozvoliti da herojska i časna borba patriota BiH bude zaboravljena, odnosno da se ukalja ime boraca koji su časno branili svoj narod i svoju državu BiH.

“Hvala gradonačelniku na prijemu i okupljanju ratnih komadanata i ovaj današnji prijem bio je odlična prilika da se dogovorimo kako da projekte koji se odnose na izgradnju centralnog spomen obilježja poginulim branicima , završetak spomen sobe bihaćkih brigade i spomen parka na Grabežu, konačno započnemo i nadam se vrlo brzo završimo “-kazao je komdant Abdić.

Ističući da će gradska uprava Bihaća uvijek biti podrška boračkim udruženjima kada su u pitanju obilježavanja značajnih datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata, gradonačelnik Šuhret Fazlić kazao je da je obilježavanje najznačajnijih datuma iz rata, moralna i patriotska dužnost svakog građanina koji Bosnu i Hercegovinu doživljava kao svoju domovinu.

“Danas smo razgovarali o realizaciji nekih priojekata koji se odnose na protekli rat i herojsku borbu naše Armije. Složili smo se da do danas nije puno urađeno po tom pitanju i smatram da je došlo vrijeme da sa riječi pređemo na djela. Smatram da su to zaslužili svi branioci ovog grada koji su se prije 25.godina vojnički organizirali i pružili otpor daleko nadmoćnijem agresoru “- kazao je gradonačelnik Fazlić.

Gradonačelnik Bihaća organizirao prijem za ratne komandante povodom 25. godišnjice Armije R BiH – izjava Hamdije Abdića, ratnog komandanta 502. Viteške brigade

Posted by GRAD BIHAĆ on Thursday, April 13, 2017

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se