Bihać: Protjerano šest migranata koji su krali i napadali policiju

Kako javlja Anadolu Agency, nakon lociranja ove grupe ilegalnih migranata, inspektori za strance su u prostorijama TC Bihać, sproveli odgovarajuće mjere i radnje, te im je Služba za poslove sa strancima izrekla mjere protjerivanja. Navedena lica su stavljena pod nadzor u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, kako bi se izvršilo njihovo udaljenje iz BiH.

U sklopu ovih aktivnosti, predstavnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i Službe za poslove sa strancima su uz prisustvo pripadnika policije MUP-a USK i prevodilaca upoznali migrante smještene u nedovršenom objektu Penzionerskog doma sa potrebom da se isti isele iz objekta, jer isti nema ni minimalne uslove za smještaj ove kategorije migranata.

Nakon toga je 250 migranata dobrovoljno napustilo objekat Penzionerskog doma i prešlo u objekat Đačkog doma, gdje im je od strane nadležnih organizacija obezbjeđena hrana i drugi minimalni uslovi neophodni za njihov boravak.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu, koordiniranim aktivnostima, zajedno sa pripadnicima MUP-a USK-a sprovoditi aktivnosti u cilju efikasnijeg rješavanja ove problematike i davanja doprinosa sigurnosti građana, navode iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se