BIHAĆ: Sastanak Gradonačelnika i predstavnika NK Jedinstvo

Nagomilani problemi koji niz godina prate Nogometni klub  Jedinstvo i nedostatak financijiskih sredstava posljednjih dana kulminirali su i samo jedno pitanje: ugasiti klub ili pokušati pronaći rješenje.  Rješenje u ovome trenutku malo ko može ponuditi, ali stav javnosti je da se ne smije dozvoliti gašenje kluba.

Upravo na današnjem sastanku uprave, stručnog štaba i igrača s gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem pokušalo se dogovoriti kako i šta dalje. Planirana sredstava budžetom Grada iznose 80.000 KM, dio je već prebačen na račun kluba na početku proljetnog dijela prvenstva, ipak to nije dovoljno da se servisiraju sve obaveze, posebno dugovanja prema igračima.

U konstruktivnoj raspravi gradonačelnik Fazlić je obećao i drugu tranšu u iznosu od 15.000 KM što će biti dovoljno za ‘gašenje požara’, ali nedovoljno za prvenstvo. Preostali dio novca prema mogućnosti će biti prebačen do kraja prvenstva i ova sezona će se završiti, što je najbitnije, a potom će se sjesti i vidjeti kako i šta dalje, dogovoreno je.

Predsjednik Jedinstva Abid Topić svjestan je situacije u kojoj se Grad nalazi i ističe kako je zadovoljan današnjim sastankom, ali da će za ozbiljniju priču u narednom periodu trebati učiniti puno više, jer ovo je samo kap u moru za nagomilane probleme. Prvi  slijedeći konkretan potez je sastanak Upravnog odbora kluba s gradonačelnikom i njegovim saradnicima.

Igrači ističu kako unatoč svemu moraju biti zadovoljni ovim malim pomakom i kako ni u jednom trenutku nisu planirali odustati, posebno sad kada su na dobrom putu da osiguraju opstanak u Prvoj nogometnoj ligi Federacije BIH.

Današnja teška situacija indentična onoj u kojoj se klub nalazi već desetak godina, ističe Ervin Smajlagić, sportski direktor Jedinstva i dodaje kako je došlo vrijeme da se dugoročno riješi pitanje opstanka kluba.

Pred Stručnim štabom i nogometašima je već u subotu novi izazov. U goste dolazi Travnik, u slučaju pozitivnog rezultata pitanje opstanka gootovo bi bilo riješeno. Financijiska injekcija, kakva je da je dobro će doći pred ovako važnu utakmicu, još da ne izostane podrška sa tribina, uspjeh ne bi trebao biti upitan.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se